Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rovinjani pronašli pravu formulu uspjeha turizma

Rovinj - šampion turizma za 2008. godinu

Sa završne svečanosti Dana hrvatskog turizma
Foto: Franjo Žeravica
27.10.2008.
u 15:34

Bilo je lijepo biti Rovinjanin na završnoj svečanosti Dana hrvatskog turizma u Opatiji.

Zvijezda večeri
Pred više od 1300 turističkih djelatnika iz zemlje i inozemstva rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza bio je zvijezda večeri - triput je izlazio na pozornicu primiti priznanja Ministarstva turizma, HGK, Hrvatske turističke zajednice i HRT-a: Turistički cvijet za prvo mjesto u kategoriji gradova s više od 10.000 turističkih ležajeva, Plavi cvijet za najuređeniji grad na Jadranu i šampionsko priznanje za sveukupnog pobjednika godine.

Brojna delegacija Rovinjana bila je doista zadovoljna jer je čak osam priznanja dodijeljeno gradu svete Fume, turističkoj tvrtki Maistra i ljudima koji su u akciji "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" posebno pridonijeli da turisti ponesu što ljepšu sliku o našoj zemlji. Ta priznanja dobili su i direktor prodaje u Maistri Darko Ćorković i taksist Peter Fazekaš.
- Dosad smo osvojili četiri Plava cvijeta, a sada smo i šampioni turizma, što nas posebno veseli, ali i obvezuje.

Smatram da smo pronašli pravu formulu uspjeha, a to je sinergija i zajedništvo svih - od gradske uprave, TZ-a, Maistre, Komunalnog servisa, škola, udruga i svih građana koji sudjeluju u podizanju standarda življenja u Rovinju. U sljedeće tri godine turistička privreda će u nove objekte uložiti 1,5 milijarda kuna, što će dodatno podići kvalitetu turističke ponude i svrstati nas u odredište sa četiri-pet zvjezdica, rekao je gradonačelnik Giovanni Sponza.

Nagrada struke
- Posebno je važno što nam je brojne nagrade dodijelila struka, na čije ocjenjivanje nismo mogli utjecati. Mnogo smo uradili na kreiranju novih turističkih proizvoda kao što je to Priča o batani, a sutra će to biti priča o Monkodonji - prapovijesnom arheološkom nalazištu.

S pravom Rovinj nazivaju gradom događanja jer smo ove godine realizirati čak 275 kulturnih i zabavnih manifestacija, izjavila je Odete Spač, direktorica TZ-a grada. Osvajanju trostruke turističke krune veliki je doprinos dala turistička tvrtka Maistra koja već pet godina ulaže mnogo novca u uređenje i gradnju objekata, a uskoro će u Rovinju otvoriti i svoj prvi hotel s pet zvjezdica.

- Ponosni smo što smo dio ove priče, rekao je direktor Maistre Kristijan Šustar, a njegov najbolji stručnjak za marketing Darko Ćorković skromno dodaje da su za nagradu zaslužne i sve njegove kolege.

Želite prijaviti greške?