Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLIDARNOST Odgođena deložacija Josipa Mutka iz stana u Zajčevoj

Radnici odbili sudjelovati u izbacivanju branitelja

04.06.2009.
u 16:44

Za danas najavljena deložacija Josipa Mutka iz stana u Zajčevoj ulici odgođena je jer su radnici iz solidarnosti, nakon što su vidjeli o čemu je riječ, odbili iseliti stvari hrvatskog branitelja, mnogima i ratnog kolege iz 202. brigade.

Ljudska prava
– Dobio sam “lufta” 15-20 dana, koje ću iskoristiti za pronalazak alternativnog smještaja, jer ću u suprotnome završiti na ulici – ističe Mutak.

Mutak živi u malom podrumskom stanu, kako tvrdi, već 53 godine. Ivanu Božidaru Huziaku ne spori vlasništvo, no smatra da se deložacijom krše njegova temeljna ljudska i građanska prava.

– Sumnjam u pravednost odluke suda, koja je dovela do moje deložacije. Ne može me se izbaciti na ulicu prije nego što mi se osigura alternativni smještaj – navodi Mutak.

Godinama je pokušavao dokazati svoj status zaštićenog najmoprimca.

– Sud nije uvažio to što u Zajčevoj 2 imam prijavljeno prebivalište. Ispada da sam svih ovih godina bio beskućnik. Pravnik koji me je tijekom sudskog procesa savjetovao rekao je kako je Županijski sud najviša instancija u ovome slučaju, što sam kasnije ustanovio da nije istina. Vjerujem da bi sve bilo drukčije da sam uputio žalbu na Vrhovni sud. Svi su žalbeni rokovi sada prošli – nastavlja Mutak.

Apel Gradu
Izbacivanje iz stana Mutku je dodatna komplikacija zbog posjeta njegova djeteta, za koji plaća alimentaciju i za što mora imati prikladne smještajne uvjete.

– Molim Grad i ostale institucije da mi pomognu pronaći alternativni smještaj. Trenutačno iz ovog stančića mogu jedino na ulicu – apelira na nadležne Josip Mutak.

Želite prijaviti greške?