Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.08.2018. u 13:45

Nigdje u svijetu nije to tako jednostavno – samo nazoveš 911, Hitna je tu za dvije minute i nitko nikada ne umre.

Pažljivo s optužbama za ubojstvo s predumišljajem.

Godine 2002. moj 16-godišnji brat srušio se u pivnici u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu i umro je, a Hitna pomoć nije ni došla.

Ne moram navoditi koje su sve bolnice u blizini i koliko ekipa Hitne postoji u gradu. Na kraju su ga dečki, meni još uvijek nepoznati, uz pomoć njegovih prijatelja utrpali u auto i odvezli u Draškovićevu. U našem smo slučaju, u vezi s nedolaskom Hitne, kasnije mogli reći da je to bilo nebitno jer mu je pukla aorta. Čak i da se to dogodilo na kirurškom stolu, ne bi mu bilo spasa.

Tada nije bilo Facebooka i nije se mogla složiti drama oko smrtnog slučaja. Jedino su mi prijatelji nudili da polome noge konobaru u spomenutoj pivnici jer uopće nije reagirao i još ga je ismijavao jer je bio uvjeren da je riječ samo o jednom pijanom klincu nakon dočeka Janice na Trgu koji se dogodio koji sat prije toga.

Naravno da mi nije padalo na pamet da nešto poduzimam jer, kad netko umre tako kao što je umro moj brat, ništa to neće promijeniti niti olakšati. Tada nismo smatrali da treba uzbunjivati medije jer je u našem slučaju bilo očito da je tako moralo biti i nije imalo smisla otvarati rane. Obitelji sigurno nije lakše kada tvrdite da je riječ o ubojstvu s predumišljajem, samo oni mogu reći doživljavaju li to tako i samo oni mogu pokretati u tom smislu nekakav postupak.

Stanovnici Zaprešića blokirali dio prometnice, zapalili svijeće ispred Poglavarstva

Prosvjed stanovnika Zaprešića ispred zgrade poglavarstva zbog mladića koji je preminuo
1/11

Znam za mnoge ljude kojima je Hitna pomoć spasila živote. Ne znam, ali mislim da nigdje u svijetu nije to tako jednostavno – samo nazoveš 911, Hitna je tu za dvije minute i nitko nikada ne umre. Ako se stvar tako postavi, svima onima koji su nekoga izgubili možete sve otežati. Treba pažljivo govoriti o svim aspektima.

U konkretnom slučaju treba utvrditi zašto u kolima nije bilo defibrilatora i kazniti odgovorne zato što ga nije bilo. Isto tako bitno je da  ekipa bude osposobljena za reanimaciju i da ima opremu za to. Medicinskim sestrama i tehničarima treba dati sve ovlasti da mogu djelovati na terenu. Važno je i da ne zovete Hitnu pomoć i ne idete na Hitnu baš zbog svake gluposti poput uboda ježa jer netko kome je doista potrebna hitna pomoć možda je zbog vas neće dobiti.

Nadam se samo da će ekipe biti još spremnije i opremljenije za reanimaciju.

>> Pogledajte što građani misle o tragediji u Zaprešiću

Komentara 76

DU
Deleted user
13:54 16.08.2018.

Žalost... no, konačno nešto realniji osvrt.. ima još pameti na ovim prostorima.. hvala

BA
bakulušić
14:05 16.08.2018.

Jadno je društvo u kojemu se tuđe drame i tragedije koriste za političke i politikantske obračune!

PR
protin
14:15 16.08.2018.

pametnom dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije