Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslala poruku ministru

Majka preminulog Mattea: Meni svaki život vrijedi isto, a ministru Kujundžiću?

Pogreb Mattea Ružića
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/4
15.08.2018.
u 10:15

Podsjetimo, u nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom.

- Moje je dijete moglo biti živo da su ga počeli spašavati na vrijeme. Satima je ležao na cesti, a to nije zaslužio. Najviše me boli što je umro u mukama, a nitko mu nije mogao pomoći, ispričala je potresena majka preminulog Mattea Ružića iz Zaprešića, Martina Klapan za Jutarnji list. 

Jučer je poslala poruku ministru Kujundžiću i pitala ga što bi on napravio da se radilo o njegovu djetetu. - Došla sam do privatnog broja Milana Kujundžića i poslala sam mu poruku. Pitala sam ga bi li mu bilo drago da su tako ležala njegova djeca na cesti satima poput psa. Da su tako ležali Ana i Hrvoje? Zar životi njegove djece vrijede više od života moga Mattea? - pita Martina i dodaje da joj nije ništa odgovorio, a zna i da neće.

Pogreb Mattea Ružića
1/14

- On će mirno spavati. Sve će se zataškati, ogradili su se od svega. Smatram da se to mora riješiti, da se mora pokrenuti. Sutra to može biti nečije drugo dijete na cesti. Da je moje dijete ležalo kao pas satima na cesti, nije li to sramota? - uzrujano priča Martina.

Sin Matteo joj je, objašnjava nam, iz prvog braka, a ima još i 14-godišnju kćer. Kaže da je Matteo volio dolaziti k njoj u Pridragu u blizini Zadra, gdje ona živi posljednjih pet godina. 

Podsjetimo, u nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo.

Pogledajte video kako su građani gađali jajima Ministarstvo zdravstva

 

Komentara 112

Avatar Dobri Darko
Dobri Darko
11:58 15.08.2018.

Pokoj mu duši, ali ZAŠTO nitko ne govori o čovjeku u Jastrebarskom??? Kao da ne postoji. Kao da nije i on umro kad i dečko u Zaprešiću. I to zbog istog razloga - nije došla hitna pomoć na vrijeme.

PO
pozornik66
10:48 15.08.2018.

Ni manje ni više nego je ministar zdravstva kriv za smrt njenog sina ?!?! ja mislim da je to tragedija i da su službe hitne zakazle te da se preispita njihov rad.

DU
Deleted user
11:49 15.08.2018.

Sucut obitelji , doista tragican dogadjaj.. No mislim da su aktivisti i oporba zlouporabili ovu tragediju za izviodjenje svojih perfomansi, ocito u gazenju preko ljudi do vrha nema casti . Nisam do sada procitao niti jedan prijedlog kako bi se to sprijecilo sa se ovakve stvari ne dogadjaju ubuduce.. Nista osim trazenja smjene ministra. Naj cudnije od svega mi je to da u vozilu hitne pomoci nije bilo opreme, ali to uzmimo s rezervom poznajuci nase novinare..I sto bi se promjenilo smjenom ministra ?? Valjda ce novi ministar na hitnoj imati 8 lijecnika u isto vrijeme ? Problem je sto je lijecnika malo i uglavnoj su na hitnoj dezurni mladi lijecnici i ako ima 2 ili vise intervencija od jednom ne moze biti jedan lijecnik na 3 mjesta.. To je surova istina, zato me i cudi ovakav val reakcija jer to je tako oduvijek u HR ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije