Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Visoko učilište Algebra: Znamo kako stvoriti novi svijet

Visoko učilište Algebra
Foto: Promo
1/4
14.05.2020.
u 09:02

Studiji računarstva, digitalnog marketinga i dizajna ove su godine na Algebri dobili još jedno pojačanje u vidu novog smjera kreativnih tehnologija – studij 3D oblikovanja.

U trenucima kada, uz izazove mature, potencijalne nove studente ponajviše zanima kako će pohađati nastavu u svojoj prvoj godini nakon upisa studija, iz Algebre poručuju kako nikakvog razloga za brigu nema: iskustva u provođenju online nastave u Algebri su dugogodišnja, a ovo je visoko učilište prvo u potpunosti prešlo na stopostotno izvođenje nastave u online obliku. Novi studenti mogu biti sigurni da će i od jeseni dobiti vrhunsku kvalitetu nastave – ovisno o datom trenutku, Algebra je dokazala da je spremna jednako kvalitetno provoditi nastavu u učionicama kao i u virtualnim kabinetima!

„Svjesni smo da naše buduće studente zanimaju dvije stvari: kako će započeti nova školska godina na odabranom studiju ove jeseni, s obzirom na potencijalnu epidemiološku situaciju te hoće li pametno odabrati studij koji će im osigurati budućnost u nesigurnim vremenima“, kaže dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra. „Želim im ovom prilikom poručiti da je Algebra, kao vodeća obrazovna institucija u digitalnom području, već i ranije izuzetno obilato koristila online predavanja gdje god je to bilo potrebno i moguće, tako da smo se, siguran sam, najbolje od svih fakulteta i visokoškolskih institucija prilagodili aktualnoj situaciji. Bude li potrebno, na ovaj način možemo provesti dio nastave ili čak i cijelu nastavu“, naglašava dekan Algebre, nadajući se ipak da će od jeseni situacija s epidemiološkim mjerama biti bolja.

dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra
Foto: Arena Hospitality Group

Ove godine je pogotovo kod roditelja maturanata prisutan vrlo opravdani strah jesu li svoje buduće studente dobro usmjerili i pomogli da odaberu studije koji će im osigurati egzistenciju, a ne višegodišnju frustraciju u traženju posla. Studiji koji pokrivaju digitalno područje su odgovor jer mladima osiguravaju mogućnost rada kako u domaćim tako i stranim tvrtkama, uz nadprosječno visoka primanja, sigurnost posla pa čak i rad od kuće. Dodajmo tome i mogućnosti povremenih „freelancerskih“ poslova na kreativnim, marketinškim, programerskim ili dizajnerskim projektima za inozemne naručitelje i pametan odabir je puno lakši.

Kako danas izgleda online nastava na Algebri? Interakcija sa studentima se može obavljati kao i u učionici kada je riječ o manjim grupama i to u trenucima kada predavač omogući glasovnu komunikaciju. Chat sustav je omogućen cijelo vrijeme i preko njega se postavljaju brza pitanja i traže odgovori na kvizove. Uz sama predavanja, studentima su osigurane i sve aktualne verzije softvera koje mogu instalirati na svojim vlastitim računalima te podrška kroz digitalnu referadu – Infoeduku.

Perspektive nakon studija primijenjenog računarstva

Za preddiplomske studije primijenjenog računarstva interes raste svake godine, a nema sumnje kako se u aktualnoj situaciji radi o još čak i atraktivnijim studijima budući da se radi o sektoru koji će bilo kakvu krizu prebroditi mnogo lakše od drugih – na kraju krajeva, svima će nam još više biti potrebne digitalne usluge, softver i drugi povezani proizvodi.

U području računarstva, svake godine na Algebru se prijavljuje najviše kandidata na studij programskog inženjerstvadeveloperi su i dalje jedno od najtraženijih zanimanja, i u Hrvatskoj i u inozemstvu, sa sigurnim poslom i visokim iznosima plaća. Za buduće „sistemce“ i stručnjake za cybersigurnost nudi se, pak, jedinstveni preddiplomski studij sistemskog inženjerstva dok preddiplomski studij multimedije spaja razvoj razvoj weba i korisničkog sučelja s kreiranjem digitalnog sadržaja.

Studenti koji su svoje obrazovanje s područja IT-a završili u Algebri danas rade u nekim od najboljih domaćih i svjetskih tvrtki – uključujući Infobip, Span, Hrvatski Telekom, Rimac automobile, Ericsson, Five, Infinum, Degordian, Google, Amazon, Microsoft, B&Ž, Universal McCann i mnoge druge. A što je možda i najvažnije, kažu u Algebri, poslodavci vole zapošljavati studente Algebre jer znaju da donose konkretna i brzo primjenjiva znanja s tehnološkog područja.

Novi program za kreativce pridružuje se postojećem studiju dizajna

Najveća je novost na Algebri novi studij 3D oblikovanja – to je program koji studente obrazuje da postanu suvremeni umjetnici spremni za rad u industriji računalnih i mobilnih igara, filmskoj ili marketinškoj industriji. Oni koji se odluče za ovaj program usvojit će vještine crtanja, likovnog mišljenja, razumijevanja kompozicije, likovnog prostora boje i svijetla. Na tu tradicionalnu akademsku bazu nadogradit će znanja iz digitalnog kiparstva, 3D vizualizacije, animacije i digitalnog dizajna, a svoj kreativni potencijal ostvarit će stvarajući realne i imaginarne likove. Ovaj program pridružuje se postojećem studiju digitalnog dizajna.

„Ovisno o vlastitim afinitetima, studenti će se na ovom studiju moći usmjeriti prema izradi konceptualne umjetnosti, digitalnom kiparstvu, 3D modeliranju, animaciji, filmu, videu ili pak analizi kreativnog procesa i umjetničke direkcije – vjerujemo da imamo jedan od najsuvremenijih i najatraktivnijih studija u ovom području koje spaja umjetnost i tehnologiju“, priča dr. sc. Siniša Bogdanović, voditelj novog studija 3D oblikovanja na Algebri.

Studenti digitalnog marketinga već rade u sklopu Digital Talentsa

Mario Fraculj, voditelj katedre za ekonomiju
Foto: Arena Hospitality Group

Preddiplomski studijski program koji kombinira znanja ekonomije i digitalnih tehnologija, a koji je najzanimljiviji onima u potrazi za kombinacijom digitalnih i ekonomskih znanja, studij je digitalnog marketinga. Ovdje je posebno zanimljivo spomenuti, naglašava Mario Fraculj, voditelj katedre za ekonomiju i marketinški profesionalac s bogatim iskustvom, to što studenti imaju priliku odmah i dokazati svoja znanja u sklopu platforme Digital Talents.

Radi se o inovativnoj digitalnoj agenciji koju je osnovala sama Algebra, a koja okuplja studente koji, uz mentorstvo profesora i agencijskih profesionalaca, rade na stvarnim projektima. „Mnogima od njih rad na platformi pokazao se kao izvrsna odskočna daska za efikasno uključivanje u tržište rada. Trenutno je uz nekoliko komercijalnih projekata, među kojima se ističe veliki posao izrade web-stranica i SEO analize za američkog klijenta, pokrenut i projekt pomoći najugroženijim domaćim malim poduzetnicima za koje će studenti odraditi jednostavne digitalne usluge“, pojašnjava voditelj projekta Mario Fraculj.

Bez obzira za koji se studij na Algebri odlučili, budući studenti mogu biti sigurni da i Znam kako stvoriti svoj svijet. upisuju vrhunske programe s jasnim mogućnostima karijere i osiguranim daljnjim obrazovanjem unutar tih struka na diplomskim studijima. Malo je stvari koje se ovih dana mogu predvidjeti, ali jedna je sasvim jasna – digitalni studiji u računarstvu, ekonomiji, multimediji ili dizajnu su dokazana perspektiva za sve one koji žele stvarati novi svijet.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije