Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#OSTAJEM DOMA

Sberbank pokreće Pričaroliju: Poznati hrvatski glumci djeci čitaju priče na Sberbank YouTube kanalu

Sberbank
Foto: Promo/Sberbank
1/2
08.04.2020.
u 17:46

SberCARE je nova društveno odgovorna inicijativa Sberbank, koja vam sada predstavlja zabavno-edukativni projekt pod nazivom Sberbank Pričarolija. Sve priče Sanje Pilić mališani će moći pratiti na službenom YouTube kanalu te banke

Književni rad Sanje Pilić dio je odrastanja gotovo svakog djeteta, a Sberbank Hrvatska odlučila je pokrenuti zabavno-edukativni projekt pod nazivom Sberbank Pričarolija, u kojem domaći glumci čitaju popularne dječje priče te naše nagrađivane autorice, čijih se šest djela nalazi u lektiri školaraca.

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere i nemogućnost odlazaka djece, ali i njihovih roditelja, kao i djeda i baka u kazališta, Sberbank Hrvatska pokrenula je posebnu inicijativu pod nazivom SberCare, kojoj je cilj napraviti puno malih dobrih djela, korisnih društvenih inicijativa, kojima  ta banka daje doprinos zajednici u kojoj posluje.

Osim na zdravlje i sigurnost nas i naših najbližih važno je misliti i na to kako provodimo vrijeme kod kuće, a posebno kako ga provode naši najmlađi, stoga Sberbank Pričarolija želi omogućiti djeci kvalitetan i koristan način provođenja vremena, uz istovremen angažman glumaca, koji trenutno ne mogu raditi u svojim kazalištima. Svoje Pričarolije Sberbank će tijekom travnja objavljivati na svom službenom YouTube kanalu kao video snimke naših poznatih glumaca koji čitaju zabavne i poučne dječje priče, prije svega namijenjene onima do deset godina.

Znamo da je u ovim izazovnim vremenima kada smo svi unutar četiri zida i ne družimo se međusobno teško svima, djeci, i roditeljima – stoga smo njima i njihovim mališanima željeli uljepšati ovo vrijeme koje provode kod kuće, i to istovremeno zabavnim i poučnim sadržajem, a dječje priče koje smo izabrali su upravo to. Uključivanjem glumaca koji sada, također, ne mogu raditi u svojim kazalištima, željeli smo ih povezati s njihovom publikom na ovaj način - rekao je predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, Csaba Soos.

Priče popularne autorice Sanje Pilić djeci će približiti poznati hrvatski glumci i glumice: Csilla Barath Bastaić, Petra Dugandžić, Dean Krivačić i Jerko Marčić, a priče su snimili i pročitali u svojim domovima sljedeći preporuku Nacionalnog kriznog stožera.

Biti pisac je vrlo lijepo zanimanje, a pogotovo biti pisac za djecu. Djeca me često razvesele, volim se družiti s njima, a zahvaljujući svojim knjigama proputovala sam cijelu Hrvatsku, a i dio inozemstva. Međutim, sada su došla neka druga vremena, vremena kada nije moguće izaći iz kuće, a kamoli putovati. Zbog toga me jako raduje poziv za sudjelovanje u ovom projektu, jer treba naći neke nove načine kako bismo komunicirali s djecom - istaknula je Sanja Pilić, kojoj je nedavni potres u Zagrebu jako oštetio stan. Prvu priču Najdraži mjesec djeci je izvela glumica Petra Dugandžić, slobodna umjetnica, koja je zbog pandemije koronavirusa, među prvima ostala bez daljnjih angažmana.

Sanja Pilić u društvu glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića na dodjeli Večernjakovih nagrada za najbolju kratku priču Ranko Marinković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Aktivno surađujem s čak četiri kazališta koja su ovih dana zatvorila svoja vrata čime smo izravno ostali i posla. Zato mi je neizmjerno drago da su nas se sjetili iz Sberbank Hrvatska i odlučili mene i nekoliko mojih kolega angažirati na ovom projektu. Od srca im hvala i nadam se da će mališani uživati u slušanju i gledanju priča, a ono što mogu obećati je da ću se cijelim srcem dati u ovaj projekt - rekla je Petra Dugandžić.

Sve priče Sanje Pilić mališani će moći pratiti na službenom YouTube kanalu Sberbank Hrvatska.

Osim ove akcije, Sberbank Hrvatska brine i za zdravlje i sigurnost klijenata kao i zaposlenika, prilagodili su svoje poslovanje kako bi klijentima omogućili neometanu dostupnost svih  usluga  te su ponudili i neke nove. Dodatno, pomažu klijentima koji imaju poteškoće u otplati svojih dugovanja ponudivši im model odgode otplate kredita, a institucijama koje se svakodnevno trude pomoći najugroženijima, pomažu donacijama.

Sadržaj nastao u partnerstvu sa Sberbank Hrvatska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije