Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI "TO" RADE

Znanstvenici otkrili zašto žene zapravo slikaju seksi selfije. Razlog će vas iznenaditi!

03.10.2018.
u 11:24

Posljednje istraživanje provedeno na Sveučilištu u New South Walesu analiziralo je tisuće selfija koji su uslikani u 113 zemalja

Seksi slike ponovno su došle u centar pažnje jer se aktualizirao slučaj golih fotografija na kojima se navodno nalazi pjevačica Severina. Možda mislite da žene slikaju seksi selfije kako bi privukle pozornost muškaraca, ali rezultati su zapravo potvrdili da uopće nije stvar u tome. Umjesto toga, istraživanje je pokazalo da žene sebe seksualiziraju u okruženju koje pokazuje veću ekonomsku nejednakost. 

Osim samih fotografija, znanstvenici su poručili i tagove koji stoje uz fotografije objavljene na društvenim mrežama, i tražili "sexy", "hot" i slično. Dr. Khadis Blake kaže da su gledali gdje se to u svijetu najčešće događa. 

"Najčešći način na koji psiholozi gledaju na žensku opsjednutost izgledom jest činjenica da se nalaze pod patrijarhalnim pritiskom – u društvima koja vredniju njihov izgled više od drugih kvaliteta."

Znanstvenici su zaključili da žene češće ulažu vrijeme i trud u objavljivanje seksi selfija online na mjestima gdje je ekonomska nejednakost u porastu, a ne u mjestima gdje muškarci imaju više moći i rodna je nejednakost jako raširena. 
Kažu da nejednakosti u plaćama povećava kompetitivnost i tjeskobu u vezi sa statusom u društvu među ljudima u svim slojevima hijerarhije. Žene su osjetljive u vezi s time gdje su na društvenoj ljestvici i žele biti bolje od drugih. 

Dr. Blake kaže: "Nejednakosti u plaćama veliki su faktor u seksi selfijima, dakle oni su pokazatelj penjanja po ekonomskoj ljestvici među ženama, a prate ga ekonomski poticaji u lokalnom okruženju."

 

"Bilo dobro ili loše, u današnjem društvu, ako izgledaš seksi, to može donijeti mnoge dobrobiti, ekonomski, društveno i osobno", dodaje. 

>> Enio Dellavia i Ivan Buča o "slučaju Severina"

 

Ključne riječi

Komentara 12

AN
AnteizmalogZGa
13:46 03.10.2018.

Ovo istraživanje i ovaj članak je čisto s..nje. Ovim načinom pisanja i "znanstvenog istraživanja" vrijeđate sve žene. Osobito one koje rade fantastične stvari...koje vode firme ...poslove ...i sve majke koje su uz sve spomenuto još i oslonac svojoj obitelji. Bez obzira na izgled ...bez obzira na novinarski seksizam....jer svaka žena je lijepa i vrijedna poštovanja. ....Bar kod nas u Lici, ali mislim da nismo usamljeni u ovakvim stavovima.

PP
pp
14:52 03.10.2018.

A dokaz tome je da žene najviše slikaju selfije na Zapadu gdje imaju najveća prava i mogućnosti, a puno manje u tradicionalnijim, "patrijarhalnijim" društvima? Ljevičari su totalno poludili.

PP
pp
14:45 03.10.2018.

Ovi ljevičari su totalni idioti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije