Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i jednostavno

Znanstvenici otkrili: Postoji jedna stvar koja će vam pomoći preboljeti prekid

Shutterstock
13.11.2020.
u 16:30

Njihov način potpuno je suprotan od onoga što većina radi.

Prekid ljubavnog odnosa nikada nije lak - bilo da ste vi ti koji ostavljate ili da ste ostavljeni. Osim slomljenog srca, osjećaja krivnje, tuge, bijesa, okolina je prepuna savjeta što biste i kako trebali učiniti. Jedan od najčešćih savjeta koji se može čuti je da što prije krenemo dalje i zaboravimo da je ta osoba uopće postojala, ali to je potpuno pogrešno, prenosi Your Tango.

Znanstvenici sa Sveučilišta Arizona i Sveučilišta Northwestern zaključili su da postoji ispravan i brz način za preboljeti osobu i prekid, a potpuno je suprotan od onoga što većina radi. 

Pitali smo kumice s placa za nekoliko ljubavnih savjeta, evo što su odgovorile:

Oni, naime, tvrde da trebate provesti puno vremena razmišljajući o bivšoj ljubavi i vezi. 

Rezultati njihovog istraživanja pokazali su da su sudionici studije koji su iscrpno pričali i raspravljali o svom prekidu tijekom perioda od devet tjedana, prijavili manje osjećaja usamljenosti i opsesivnih misli. Znanstvenici kažu da je taj period refleksije neophodan za reorganiziranje pojma o sebi, proces koji ljudi prolaze kako bi se odredili nakon prekida veze.

Stoga nemojte osjećati sram ako želite pričati s prijateljima o toj osobi, o svemu što ste prošli, lijepim i lošim trenutcima... To je brz i jednostavan način da izbacite sve iz sebe i okrenete novu stranicu u životu.

Vaše radno mjesto može uzrokovati razvod braka, evo zašto:

1/6

Komentara 2

MO
montello
17:56 13.11.2020.

jednostavno krenuti dalje

DU
Deleted user
08:57 16.11.2020.

možeš sasječ i zaboravit ak nikad nisi volio. dok ovo drugo, 6 mjeseci sam razmišljao o svemu (il duže); naime "jedna bivša" daaavna... zbog nje sam iskusio ghosting koji tad još nije bio "izmišljen, prepoznat nit imenovan" ; čuvam sve to na mjestu gdje mi je srce nekad bilo :D :P sad joj je tak lijepo- neznam dal da joj se smijem il suosjećam.. sramota, zapravo osjećam indiferentnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije