Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moćne boje

Život u zabavnom multikoloru

color (1)
Foto: Arhiva VL
1/10
22.02.2012.
u 10:11

Vrijeme je karnevala, pa zašto i interijeri ne bi malo ludovali u šarenilu? Osobito je zanimljivo kad se cijeli spektar nađe na jednom komadu namještaja...

Naslonjač Proust Geometrica kao stvoren je za kraljicu karnevala: kićeni okvir i “luda” kombinacija boja jednostavno ne mogu ostati nezamijećeni! Autor je ovog veselog dekora Alessandro Mendini, a naslonjač Proust Geometrica poznata je ikona dizajna 20. stoljeća.

Baš kao i Vitrin zidni sat Sunburst, djelo dizajnera Georgea Nelsona koje se nudi u više verzija, uključujući i multikolor.

Često se boje “ujedine” u jednom komadu namještaja ili dekora u izražajne, gotovo “vrišteće” kombinacije. Tako su slavna dizajnerska braća Fernando i Humberto Campana osmislila naslonjač Sushi, izrađen rolanjem raznobojnih materijala u “cijev” koja je na vrhu “rascvjetana” u udobno sjedište.

Selettijeva kolekcija Trip Furniture šareni je koktel modernog i retro stila, baš kao i naslonjač Inkchair tvrtke Ooh La Laa & Co. Naslonjač je duhovito odjeven u fini, pamučni saten s otiskom skale boja.

Raznobojnim plohama poigrao se Claesson Koivisto Rune u dizajnu “troetažnog” stolića Etage, a Feruccio Laviani osvojio je svijet lampom Orbital s pet obojenih staklenih sjenila različitih “organskih” oblika.

Osebujna šarena arhitektura nastaje slaganjem sustava Urban koji je Claudio Bellini osmislio za Casamaniu. Veliki raznobojni moduli od polietilena oblikovani su tako da se poput kocaka mogu slagati u police, zidove, stolove, klupe... Poseban doživljaj pruža i lampa Yang čiji dizajn potpisuje Carlotta de Bevilacqua. U prozirnu lampu ugrađeni su reflektori koji daljinskim upravljanjem stvaraju različite svjetlosne ugođaje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije