Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hairstyle News festival u Opatiji predstavio najnovije frizerske trendove i inovacije

Hairstyle News festival u Opatiji
Foto: Luka Smuk
1/56
20.03.2024.
u 12:05

Vrhunske frizerske stručnjake, edukatore i entuzijaste iz čak desetak zemalja u opatijskom Centru Gervais okupio je Hairstyle News festival, najveće regionalno događanje frizerske struke, kako bi se razmijenila majstorska znanja, pronašla inspiracija i ojačalo zajedništvo frizera koji su svoj život posvetili kosi.

Na Hairstyle News festivalu, razgovaralo se o svim bitnim aspektima razvoja frizerske struke, gospodarskoj situaciji i zakonskim okvirima te su se predstavile najnoviji trendovi, inovacije i mali trikovi velikih majstora kojima ćemo direktno i indirektno svjedočiti putem društvenih mreža i na ulicama. Ovogodišnji festival privukao je više od 1800 posjetitelja u Opatiju koja je zasjala u svjetlu kreacija i frizura, okupivši 25 edukacijskih timova, 70 edukatora te više od 150 profesionalnih brendova.

Za prve dane proljeća, osvježite svoj izgled posjetom vašem omiljenom frizeru ili barberu, gdje ćete biti dočekani s obiljem inovacija i inspiracija za novi stil. Pitajte svog frizera za najnoviju boju koja poništava učinak gubitka melanina i vraća kosi prirodan sjaj ili barbera za grafit kojim želite izraziti svoj individualan stav. Neka vaša kosa postane platno na kojem ćete stvarati svoje umjetničke izraze i osvježiti svoj izgled koji će odražavati vašu osobnost i unijeti svježinu u vašu proljetnu pojavu. U tome vam educirani i stručni frizeri i barberi mogu pomoći jer su na Hairstyle News festivalu učili od najboljih na čak dvije frizerske pozornice posvećene ljepoti kose, ljudskom mediju koji ima sposobnost prenositi priče, identitet, emocije kao i političko-društvene stavove.

Foto: Luka Smuk

Frizerske zvijezde iz 10 zemalja oduševile regionalnu frizersku scenu

L’Oréal Professionnel Paris tim predstavio se frizerima kroz atraktivan air inspiracijski show i prêt-à-porter kolor kolekciju koja je umjetnost stvaranja jedinstvenih izraza ljepote kroz boju kose. Charlie Birt i Martin Miškolci, kreativni dvojac iz Menspire Akademije iz Nizozemske, svojim su svojim nastupom oduševili prisutne barbere koje su educirali čak kroz tri programa. Upijali su barberi svaku njihovu riječ i pratili pokrete rukom, a valja izdvojiti da je Birt koji je tijekom jednog od nastupa demonstrirao transformaciju loše izvedene fade frizure u savršen fade. Ova demonstracija jasno je pokazala razliku između dobre i fantastične frizure, ističući važnost kontinuirane cjeloživotne edukacije frizera i barbera kako bi pokazali svoju stručnost i preciznost u frizerskom zanatu.

Foto: Luka Smuk

O dobrim i fantastičnim frizerima i frizerskim salonima razgovarao je s frizerima i Alan Austin-Smith, ikona motivacijskog govorništva u svjetskoj frizerskoj industriji. On je podijelio tajne kako postati fantastičan frizer i fantastičan šef te kako se istaknuti na tržištu kroz pružanje vrhunske usluge i kvalitete. Boris Obreški, poznati beogradski frizer, predstavio je frizerima, između ostaloga, i tehniku bojanja s laganim plexiglasom koja je u procesu patentiranja, a omogućuje frizerima znatno veću kontrolu nad sekcijama kose što se odražava i na kvaliteti izvedbe same frizure.

Birt, Miškolci, Austin-Smith i Obreški su izrazili ugodno iznenađenje visokom kvalitetom organizacije Hairstyle News festivala, ističući njezinu iznimnu razinu profesionalizma i posvećenosti. Takav standard doprinosi očuvanju pozicije festivala kao jednog od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji Europe, što potvrđuje njegovu neprikosnovenu reputaciju kao nezaobilaznog događaja za sve stručnjake i entuzijaste u području friziranja.

Foto: Luka Smuk

Uz mnogobrojne strane edukatore iz čak desetak zemalja, koji su dijelili svoje znanje s frizerima na festivalu, valja istaknuti i naše domaće edukatore. Mnogi od njih su svoje prve korake u edukaciji napravili upravo na Hairstyle News festivalu te su sada česti gosti na frizerskim pozornicama diljem svijeta. Na primjer, IM Academy tim pružio je frizerima uvid u važnost tehnika šišanja koje osiguravaju stabilniji i dugotrajniji oblik kose, bez obzira na to jesu li frizure oštrih ili mekanih linija. Geometrijske tehnike šišanja nisu rezervirane isključivo za avangardne frizure, već se lako primjenjuju i u svakodnevnom radu, što je objašnjeno kroz primjere različitih frizura. Tim Kanso Academia također je podijelio svoje znanje s mladim i iskusnim frizerima o temeljima šišanja, koji su ključni za stvaranje budućih trendova u frizerskoj industriji.

Uvijek originalni Mič Styling Art tim svoj je nastup posvetio preminulom kolegi, što svjedoči o njihovoj iznimnoj empatičnoj, krajnje životnoj, ljudskoj i profesionalnoj timskoj kulturi. Kroz svoje prezentacije, prikazali su frizure inspirirane gotičkim stilom, djetinjstvom i korejskim punkom, ističući svoju kreativnost i široki spektar utjecaja koji oblikuju njihov rad. Kolorist Sead Nunić i njegov V17 tim predstavili su zanimljivu kolekciju frizura inspiriranih klasicima britanske filmografije 60-ih i 70-ih godina, nadopunjenu najnovijim tonerima kako bi postigli savršeni spoj retro šarma i suvremenog izgleda.

Foto: Luka Smuk

Kemon tim je predstavio kolekciju koja odgovara potrebama žena koje traže izuzetnu estetiku, ističući savršenu ravnotežu između praktičnosti, personalizacije i aktualnosti, te naglašavajući suptilne nijanse i sofisticirane modne tonove. Artego tim je predstavio praktične tehnike bojanja korisne za svakodnevni rad u salonima, naglašavajući harmoniju nijansi koje privlače pažnju i stvaraju sofisticirane modne tonove.

U sklopu Barbershop Arene, uz Birta i Miškolcija, Alen's Barbershop je prikazao mullet, taper, buzz i fade frizure te muško šišanje duže kose. Marko Stanzl je demonstrirao tehnike šišanja koje postižu formu, teksturu i volumen kose. Amigo's Barbershop je otkrio tajne postizanja burst fade, mid fade, french crop frizura te pokazao kako lako urediti bradu.

Depot tim je predstavio klasično brijanje uz suvremeni pristup, nova šišanja iz aktualne kolekcije te tretmane njege lica, Brivska akademija predstavila je tehniku šišanja mullet te različite tehnike fade šišanja. Tonino Barbieri tim, brijački kvartet koji spaja frizersko-brijačke tehnike Hrvatske, Iraka i Brazila, inspirirao je kolege svojim iskustvima koje su ih dovele do uspjeha. Ekipa iz Saints Barbershopa je prikazala kako šišanjem i bojanjem stvoriti atraktivne grafite u kosi, dodajući svoj kreativni pečat događaju.

Foto: Petar Santini

I ovogodišnji frizerski spektakl Hairstyle News festival potvrdio je svoju poziciju omiljenog mjesta okupljanja frizerskih kreativaca i entuzijasta iz cijele regije. Hairstyle News, osim što nudi sveobuhvatnu digitalnu komunikacijsku platformu, predstavlja ključnu točku za razvoj frizerske struke te promicanje važnosti usavršavanja stručnih i poslovnih vještina.

Ova platforma pruža ne samo priliku za usavršavanje, već i za poticanje domaćih talenata na putu ka svjetskom priznanju. Uz najnovije tehnike šišanja i inovacije u bojanju, frizeri su također imali priliku učiti o razvoju svojih vještina i poslovanja u frizerskim salonima. Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Hairstyle News Festivala je L'Oréal Professionnel Paris.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije