Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko donosi odluke?

Žene su glavni inicijatori, drže sva tri kuta kuće

'26.12.2009., Zagreb - Glumica Ines Bojanic i kcer Katja na Trgu Petra Preradovica. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/3
04.03.2011.
u 10:00

Poznate Hrvatice od svojih partnera ipak traže podršku za važnije odluke jer je zajednički dogovor presudan u ozbiljnim stvarima

Tragom istraživanja da čak tri četvrtine svih odluka u kućanstvu donose žene, odlučili smo provjeriti što poznate Hrvatice misle o toj tezi i kako to funkcionira u njihovu kućanstvu.

Velike odluke – zajedničke

Iako je većina odluka na njihovim plećima, važne donose u dogovoru s članovima obitelji i u razgovorima sa svojim supruzima. Sanja Doležal sigurna je da se u istraživanju krije velika istina kad je riječ o praktičnim stvarima poput biranja namirnica za ručak ili pak odluke o filmu koji će gledati. Međutim, velike odluke zahtijevaju dogovor.

– Kad su posrijedi financije, odgoj djece ili planiranje odmora, suprug i ja uvijek sjednemo i dogovorimo se što ćemo i kako ćemo – ističe pjevačica. Slično je i kod glumice Ines Bojanić koja je sada na rodiljskom pa, uz djecu, vodi i brigu o kućanstvu.

– Istina je da držim sve kutove u kući i da se, jer sam doma, brinem o hrani i sličnom, ali o svim se ozbiljnim stvarima suprug i ja dogovaramo. Neprirodno mi je da takve velike odluke donosim sama – zaključuje glumica.

Žena kao inicijator

I dok Britanci pitaju svoje partnerice čak i za dopuštenje za izlazak te smiju li popiti alkohol, a prepuštaju im i brigu o vlastitom zdravlju, tako radikalno partneri naših poznatih Hrvatica ipak ne idu! Dilema u kući Tihane Harapin Zalepugin i njezina supruga Saše Zalepugina i nema previše! Više-manje inicijatorica je Tihana, ali joj je važno da se s njezinim odlukama slaže i njezin partner.

– Moj suprug je Rak, ide korak naprijed, a dva natrag, pa dosta odluka donosim ja, ali on se slaže s njima. Ipak, ne guram tamo gdje ne bi bilo dobro – kroz smijeh ističe modna menadžerica. No, kako kaže, o hrani odlučuje suprug jer ipak je on ekonom u kući!

– Ja sam veliki inicijator kamo ćemo ići, a osobito kada je riječ o šopingu i većim kupnjama – zaključuje Tihana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije