Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže se obline

Žene radije kupuju odjeću vide li sličnost s modelom

pariz
AFP/Pixsell
07.03.2011.
u 13:13

Studije poput ove polako guraju dizajnere i časopise da u prvi red stave žene s oblinama umjesto mršavih modela, prenosi Yahoo.com

Odjeća ljepše izgleda na vrlo mršavim manekenkama, opravdanje je koje nude dizajneri kada im se prigovara zašto modnim pistama hodaju samo mršavice.  No, prema novom istraživanju, izgleda da im te mršavice neće pomoći da svoju odjeću i prodaju. Naime, žene su sklonije kupovati odjeću vide li svoj odraz u modelu koji je nosi – s oblinama i prosječnom visinom, pokazalo je istraživanje sveučilišta Cambridge. Koristeći lažne oglase u modnim časopisima s modelima različitih veličina, oblika i nacionalnosti, ispitano je 3000 žena u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji.  Studija je dovela do zaključka da je većina žena znatno povećala kupnju kada je vidjela model svoje dobi, veličine i nacionalnosti, prenosi portal Yahoo.com. Takve studije lagano guraju dizajnere i časopise da u prvi red ipak stave žene s oblinama umjesto da se to događa kao rijedak i povremen slučaj.  Stručnjaci zato upozoravaju da oglašivači i urednici časopisa moraju biti svjesni toga tko je njihova ciljana publika te kako modeli odražavaju to tržište.

Ključne riječi

Komentara 1

Z2
znatiželjna_2
08:21 08.03.2011.

pa normalno je da neću kupiti odjeću za koju znam na prvi pogled da ne pristaje mojoj građi tijela! a osim toga, pola odjeće što se reklamira na modnoj pisti nije primjereno prosjećnoj ženi koja radi 8h prosijećan posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije