Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mlađi ili stariji partneri

Utječe li razlika u godinama na vezu i kako?

Vjenčanje
Foto: Thinkstock
11.04.2014.
u 19:00

Za trajnost veze važno je da su sličnosti (u stavovima, razumijevanju života, vjerovanju u partnerski odnos, vrijednosnom sustavu...) i kompatibilnost izraženije od razlika

Prednosti i mane veza s velikom razlikom u godinama

Nedostatke, kao i prednosti ovakvih veza, treba promatrati iz gledišta godina i razvojne faze mlađeg partnera. Sigurno da odluka da se on veže za partnera koji je stariji dvadeset i više godina nema istu težinu kad se donese u dvadesetim i četrdesetim godinama.

Za trajnost veze važno je da su sličnosti (u stavovima, razumijevanju života, vjerovanju u partnerski odnos, vrijednosnom sustavu...) i kompatibilnost izraženije od razlika. Velika vremenska udaljenost u prolaženju kroz različite razvojne faze može dovesti do nerazumijevanja, kao i do spomenutog preskakanja prirodnog toka ili vraćanja unazad.

Neke osobe, koje privlače znatno mlađi partneri, svakim sljedećim izborom mogu se opredjeljivati za sve mlađe partnere i tako se vraćati u neku fazu osobnog razvoja za koju su fiksirani, sabotirajući vlastiti razvoj. Osim toga, moguća je seksualna neusklađenost, uslijed fizioloških ograničenja te ljubomora starijeg partnera prema mlađem, zbog njegovih većih mogućnosti izbora.

No bez obzira na to, ne treba generalizirati. Uvijek se dvije duše mogu jednostavno "naći" bez obzira na godine, društveni status, udaljenost... Dok god postoje uzajamna ljubav i poštovanje, godine ne bi trebale igrati neku ulogu!

>>Evo što prvo muškarac primijeti na vama

>>Je li on onaj pravi, znat ćete po tome što radi nakon seksa

Komentara 2

Avatar nijeminišta
nijeminišta
20:14 11.04.2014.

ovakav članak ne bi prošao ni u modroj lasti.. ovo je nivo predškolskog djeteta...

DU
Deleted user
22:03 11.04.2014.

napisah ovo: 'Penis bonus pax in domus' i bijah baniran Poštovani, prekršili ste pravilo broj 3 komentiranja na portalu Vecernji.hr. Sankcija za to je lakša opomena. Ukoliko un'utar 7 dana dva puta prekršite pravila pod brojevima 3, 4, 5, 6,, 7 i 8 komentiranje na portalu Vecernji.hr će Vam biti onemogućeno na 48 sati. Pravila komentiranja 3. Vrijeđanje ostalih korisnika i upotreba psovki Vi ste stvarno cudo od novina. Da bar prilozite tekst za koji sam baniran da znam gdje grijesim ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije