Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE JE ROMANTIKA?

Ugovor koji parovi potpisuju u vezi prije predbračnog ugovora ubija romantiku

aniston
01.03.2010.
u 11:17

Prema bračnoj savjetnici Arlene Dubin, "ugovor o zajedničkom životu", koji određuje uvjete prekida te određuje tko što dobiva u slučaju prekida, najnoviji je pravni trend u New Yorku.

Žestoke rasprave oko toga kome što pripada od knjiga, CD-ova, namještaja pa čak i kućnih ljubimaca uskoro bi moglo postati stvar prošlosti za sve parove koji zajedništvo završavaju u ne pretjerano prijateljskim odnosima. Počelo je, naime, vrijeme ugovora prije predbračnih ugovora.

Prema bračnoj savjetnici Arlene Dubin, "ugovor o zajedničkom životu", koji određuje uvjete prekida te određuje tko što dobiva u slučaju prekida, najnoviji je pravni trend u New Yorku.

Iako neki vape za romantikom, pragmatičari tvrde kako stvar ima smisla, posebno ako se uzme u obzir kako su izvanbračne zajednice u porastu u Velikoj Britaniji, ali i mnogim drugim europskim zemljama.

Od ovakvih ugovora ne prezaju ni slavni, pa su tako navodno i Angelina Jolie i Brad Pitt prošli mjesec posjetili odvjetnike kako bi dogovorili uvjete potencijalnog razilaženja.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:00 01.03.2010.

tko se ženi ili udaje na ugovor njemu nije mjestu u bračnoj zajednici kojoj je baza ljubav...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije