Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedite, ne jedite

Učili su nas jedno, sada nas uče drugo... Ovo su nova pravila za zdravu prehranu

Hrana
Foto: Thinkstock
1/2
29.05.2014.
u 20:28

U posljednjem istraživanju sudionici koji su u svoj obrok dodali pola avokoada osjetili su gubitak apetita u iduća tri sata nakon ručka ( njih 40 posto), što nije bio slučaj kada su konzumirali obrok bez avokada.

Staro pravilo: Maslac je "zlo"

Novo pravilo: Maslac je opet IN. Stručnjaci u posljednje vrijeme zauzimaju stav da je maslacu svakako mjesto u kuhinji i na popisu namirnica za zdravu prehranu. Mark Bittman u The New York Timesu, početkom ove godine objavio je da nova istraživanja ne ukazuju na postojanje dokaza da zasićene masti povećavaju rizik od srčanih bolesti. istraživačka novinarka Nina Teicholz napisala je knjigu na temu: Zašto maslac, meso i sir moraju biti dijelom zdrave prehrane, a Mitzi Dulan, nutricionistica Kansas City Royals baseball tima tvrdi da rado namaže maslac na tostirani sendvič sa sirom otkada je otkriveno da zasićene masnoće nisu tako opasne kako se prvotno smatralo.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Staro pravilo: Usredotočite se na hranu koja se u supermarketima složena u visini vaših očiju

Novo pravilo: Istražite police s hranom i pronađite namirnice koje su nutritivno bogatije. Grah, koji se često nalazi na nižim razinama na policama u trgovinama. bogat je vlaknima i brže ćete osjetiti sitost, smeđa riža, koja je rijetko posložena na razini vaših očiju, može smanjiti rizik od šećerne bolesti, a tuna i losos veliki su izvori vitamina D.

Staro pravilo: Avokado treba razmatrati samo kao izvor dobrih masti

Novo pravilo: Avokado je poznat kao namirnica koja je zdrava za srce, ali manje je poznato da obiluje vlaknima. U posljednjem istraživanju sudionici koji su u svoj obrok dodali pola avokada osjetili su gubitak apetita u iduća tri sata nakon ručka ( njih 40 posto), što nije bio slučaj kada su konzumirali obrok bez avokada.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Staro pravilo: Ne zamrzavajte mlijeko

Novo pravilo: Mliječne, zamrznute kockice promijenit će vaša jutra. Štedljivi kuhari zamrznut će sve što mogu, od đumbira do jaja, ali kada je mlijeko u pitanju tu mnogi povlače crtu jer se mliječna mast odvaja i nije više tako ugodno za piti. Ipak, mlijeko koje je bilo zamrznuto neće izgubiti prehrambene vrijednosti i zato slobodno napravite frape od zamrznutog mlijeka. Možete mliječne kockice ubaciti u blender s voćem i napraviti ukusni smoothie.

>>Evo što jesti, a što izbjegavati kad vas muči visoki tlak

>>A baš vam ne bi palo na pamet... Ovo su 'neobični' savjeti za doručak ako želite smršaviti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije