Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Trećina odraslih pere zube nedovoljnih - 45 sekundi

zubi
Arhiva Večernjeg lista
25.05.2010.
u 13:03

Anketiranih tisuću Britanaca opravdava se kako su često jednostavno prezauzeti da bi, kako preporučuju stručnjaci, dvaput dnevno po dvije minute četkali zube.

Jedan od troje odraslih Britanaca ne četka zube preporučene dvije minute dvaput dnevno. Britanski Dental Health Foundation otkriva da trećina prekida pranje zuba kako bi obavili nešto važnije. Najčešća objašnjenja koja je pružilo tisuću odraslih, koji su sudjelovali u istraživanju, glase: žurio sam na posao, morao sam odgovoriti na telefon, učiniti nešto za dijete.

Stručnjaci naglašavaju da je dobro, temeljito svakodnevno četkanje nabitnije u čuvanju zdravlja zuba. Dr. Nigel Carter kaže kako stomatolozi mogu popraviti pokvareni zub, ali i da je četkica za pranje zuba jedno od najboljih oružja protiv karijesa. Podsjeća, kako donosi BBC online, i da su mnoge ranije studije pokazale da većina u prosjeku pere zube svega 45 sekundi, više nego upola manje od vremena potrebnog da se to dobro obavi.

 - Bolesti zuba i slaba oralna higijena povezana je i s sve više ozbiljnih bolesti poput udara i dijabetesa. Stoga, vrijedi se više posvetiti redovitoj jutarnjoj i večernjoj rutini pranja zuba - poručuje dr. Carter.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jankoprekobrda
18:57 25.05.2010.

A jeli netko vidio svinju koja pere zube a svejedno skoro sve zavrse zivot zdrave i debele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije