Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobičan dogovor

Tražila supruga da je plaća 100 kuna po satu za čuvanje djeteta pa požalila

Foto: Instagram/ Melissa Petro
1/2
18.09.2019.
u 13:56

Melissa Petra je freelance spisateljica, žena i majka koja živi u New Yorku. Umjesto da se vrati na posao na puno radno vrijeme, ona je nagovorila supruga da joj plaća da se brine o djetetu, kućanstvu i ostalim obiteljskim obvezama.

Zbrojila je koliko sati radi tjedno i pomnožila to sa satnicom, a onda to podijelila na pola kako bi dobila iznos kojeg joj duguje njen suprug.

- Prije nego sam postala majka, suprug i ja samo imali jednako partnerstvo. Oboje smo radili puno radno vrijeme, on je bio konzultant za digitalne medije, a ja sam bila freelance spisateljica. Podjednako smo doprinosili kućnom budžetu, a na pola smo dijelili i kućanske poslove - rekla je Melissa za Bussiness Insider te dodala kako je to sve palo u vodu kada je ostala trudna i rodila.

- Mentalno i psihički sam bila iscrpljena, dojila sam stalno i bila preplavljena obvezama u našoj kući. Nisam imala volju koju sam imala prije. Činjenica je bila i ta da iako sam bila dosta uspješna u onome što sam radila, nisam zarađivala dovoljno na razini godine da bih mogla plaćati brigu o djetetu - kazala je.

Umjesto da se vrati na svoj stari posao, Melissa je nagovorila svog supruga na pomalo neuobičajen dogovor. Nisu tražili dadilju ni vrtić, ona je sve obveze preuzela na sebe, a on ju je za to plaćao 15 dolara po satu.

- Iako je brinuo kako ću mu zamjerati što sam odustala od karijere, shvatio je da sam ja čvrsto odlučila - rekla je te ispričala kako nije razmišljala koliko će tu biti posla. Tvrdi kako je bila naivna kada je pomislila da se kompleksno pitanje jednakosti neće promijeniti.

Nakon što je izračunala kolika je to zarada na nivou mjeseca, shvatila je da će joj nedostajati 1200 dolara za osobne troškove poput poklona, odlazaka u frizerski salon i izlazaka na kavu s prijateljicama. 

- Tada sam to vidjela kao plus, nisam se morala u potpunosti odreći karijere, a mislila sam kako ću pisati dok mi dijete spava. Sada mislim da sam trebala suprugu više naplatiti - objasnila je Melissa problem manjih prihoda.

- Po prvi put sam bila majka i precijenila sam što ću moći napraviti u jednom danu. Nakon hranjenja, promjena pelena, pranja rublja i skupljanja igračaka nisam imala vremena ni za tuširanje, a kamoli za drugi posao. Nije mi problem bio pronaći zadatke već ih dovršiti  - nastavila je svoju priču.

S vremenom je i njen suprug prestao pomagati po kući jer je ona sve stvari brže obavljala, a uskoro ih je radila i bez prestanka, čak i kada bi on bio kod kuće. Nakon godinu dana shvatila je kako više ne može. Kao majka radila je 24 sata dnevno, nije nikada imala vremena za sebe i zasitila se svega što je voljela raditi. Smatra kako bi ovaj problem bio riješen da ju je muž više plaćao i da su jasnije odredili odgovornosti, a potom uvjete mijenjali kako je dijete raslo. 

Srećom, njen suprug je vidio koliko je nesretna postala i počeo je više davati za zajedničke obiteljske troškove, a ubrzo se počeo i više posvećivati djetetu kako bi ona imala vremena za sebe, a unajmili su i pomoćnicu koja bi se na tri sata u danu brinula o djetetu.

Pogledajte ljubavne savjete kumica s placa na Trešnjevci:

 

Ključne riječi

Komentara 3

IB
Istina-boli
23:37 18.09.2019.

O,Boze,da ti vlastiti muz placa za cuvanje vlastitog djeteta,svasta!Samo me zanima kako si stizala izlaziti van sa prijateljicama dok ti je muz "radio" i kada je bio kod kuce,ne razumijem,ako si radila 24 sata u danu.Ja nisam izasla s nijednom prijateljicom otkako sam rodila,a dugo je vremena proslo,niti me to vuce,niti bi ikome naplatila cuvanje vlastitog djeteta,sramota,jer to je moje dijete i moja duznost je da mu budem majka,prijatelj,podrska.

Avatar duka4
duka4
09:58 13.10.2019.

Jbt, sta cu ja još pročitati. Reći ću samo jednu stvar. Kad u ovom nenormalnom svijetu nadjete srodnu dušu i dobru osobu, nepustajte to pod cijenu svega... To je najvrednije..

YU
YuBastards
07:11 19.09.2019.

Bolesno. Cemu sluzi ta osoba na ovome svijetu? Nis koristi mater, nis koristi supruga, beskorisne struke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije