Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neispavani klinci

Tinejdžeri će ranije ići na spavanje ako ih izložite jutarnjem svjetlu

spavanje
Arhiv VL
22.03.2010.
u 08:00

Nedostatak sna utječe na zdravlje tinejdžera i uspjeh u školi, no može im se pomoći da se naspavaju kontroliranim izlaganjem svjetlu, upozorava nova studija.

Nedostatak sna utječe na zdravlje tinejdžera i uspjeh u školi, no može im se pomoći da se naspavaju kontroliranim izlaganjem svjetlu, upozorava nova studija Mariane Figueiro, znanstvenice njujorškog Politehničkog instituta za istraživanje svjetla.

Otkrila je da bi tinejdžeri koji su izloženi većoj količini jutarnjeg svjetla mogli uskladiti svoj biološki sat i poći spavati ranije. Ona kaže da plave svjetlosne zrake pomažu tinejdžerima da usklade svoj unutrašnji ritam s prirodnim ciklusima dana i noći. Tvrdi i da, liši li se mlade ljude jutarnjeg svijetla, idu spavati kasnije. Kasnopopodnevno sunčano svjetlo također ih motivira da idu ranije spavati, Navike spavanja počinju se mijenjati oko 13. godine.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:32 22.03.2010.

zaradite na ovom..provjereno, mozda malo vremena izgubite dok se registrirate ali isplati se....http://bux.to/?r=Bezuhov

OB
-obrisani-
23:51 22.03.2010.

Najbolje spavaju tinejdžeri koji se tijekom dana dobro isexaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije