Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte sami

Tiktokerica podijelila savjete za sprječavanje mučnine, a liječnik ih odobrio i objasnio kako djeluju

Mučnina
Shutterstock
11.04.2021.
u 07:00

Alkohol sadrži izopropil etanol koji ublažava mučninu, piše dr. Raj i dodaje da se 'za sprječavanje mučnine samo udiše, a nikako ne pije'

TikTok korisnica Isabela pod imenom @onlyjayus pokazala je u videu tri jednostavna načina na koje se može spriječiti mučnina, a liječnici se slažu da sva tri uistinu djeluju.

U prvom 'triku protiv mučnine' ona na gazu izlije malo medicinskog alkohola i udahne njegov jak miris. Iako je miris, kako kaže, grozan, navodno sprječava mučninu.

Drugi je trik 'mumljanje' ili pjevušenje s kojim se osoba navodno može odvratiti od povraćanja, a treći je držanje jezika visoko na nepcu, dok istovremeno s palcem 20-ak sekundi pritišće čelo, odnosno sinuse.

@onlyjayus

Body Hacks 🧍 #fyp #bodyhacks #lifehacks #hacks #science #humanbody #health #themoreyouknow #medical #lifeadvice #facts #fact #funfacts #onlyjayus

♬ Stuck in the Middle - Tai Verdes

Isabellin je video s više od 50 milijuna pregleda postao viralan, a pogledao ga je i liječnik dr. Karan Raj iz NHS-a koji je odlučio sve prokomentirati.

- Alkohol sadrži izopropil etanol koji ublažava mučninu i zbog toga može pomoći - napisao je dr. Raj i dodao da se ' za sprječavanje mučnine samo udiše, a nikako ne pije'. 

Lubanju slonice Sume proučavaju djeca, a lav Kongo dočekuje goste

Mučnina
1/5

On kaže da djeluju i mumljanje i pjevušenje jer pomažu da se suzbije taj refleks, a 'zeleno svjetlo' je dobio i trik s jezikom i pritiskom na čelo jer 'pomiče kost i otvara sinuse'.

- Ovo ću zapamtiti - napisala je jedna žena u komentarima, a i drugi su rekli da će drugi put kad budu osjećali mučninu isprobati sva tri načina, piše Mirror.

Koliko kave je previše kave?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije