Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Talog kave prolijevate u odvod sudopera? Činite veliku pogrešku!

Shutterstock
31.03.2021.
u 16:25

Talog kave, razni lijekovi i mast samo su neke od stvari koje biste trebali držati dalje od odvoda.

Sudoper možete vrlo lako zaštopati i uzrokovati daljnje probleme nekim svakodnevnim radnjama o kojima možda nikada niste razmišljali. Osim što nije dobro u njega odlagati tanjure pune hrane, nije dobro ni u odvod puštati neke vrste namirnica i kemikalija jer može doći do oštećenja cijevi.

Kako prenosi Hillcrestplumbing, prva stvar koju nikako ne biste trebali bacati u odvod je mast - vrlo je štetna za cijevi, ali i za okoliš. Može se stvrdnuti i stvoriti začepljenje koje se jako teško uklanja. Pričekajte da se zgusne i stvrdne na sobnoj temperaturi, a onda je bacite u kantu za smeće.

Stomatolozi otkrili: Ovo je najgore vrijeme za pranje zuba

Jedna stvar koju većina baca u odvod je talog od kave, ali on se ponaša slično kao mast - djeluje poput mulja i začepljuje vam odvod. Bacite ga u smeće ili iskoristite za kompost.

Ostatke hrane, a posebno kosti nikada ne bacajte u odvod. Kost može probušiti cijev, a nakupljeni ostatci hrane će ga zaštopati.

Za kraj, ako imate stare lijekove radije ih odnesite na specijalizirana odlagališta nego da ih puštate u odvod.

Maslinovo ulje odlično je za čišćenje, evo kako ga sve možete koristiti:

1/5
Ključne riječi

Komentara 2

ZS
zspanco
00:11 02.04.2021.

Od ovog nabrojanog u tekstu ništa se ne bi smjelo bacati u sudoper osim taloga od crne kave. Meni se dugi niz godina obavezno jednom godišnje zaštopavao odvod sve dok nisam počela bacati talog crne kave u sudoper. Od tada je prošlo već 5 godina da se cijevi nisu zaštopale. Zašto? Talog crne kave je oštar i u cijevima se ponaša kao abraziv te u vodenoj struji "struže" po cijevima i odnosi nečistoću iz cijevi.

Avatar Oneill
Oneill
16:58 31.03.2021.

Nakupine puno saca kafe i pomješaš sa sodom i navečer sa malo vode pustiš da bude začepljenja sa tom masom ujutro pustiš polako vodu jedno 15 minuta i onda naglo toplu vodu 5 minuta cijevi čiste kao nove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije