Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sada znamo

Što žene u dobi od 45 do 60 godina misle o seksu? Evo ovo....

Par
Foto: Thinkstock
1/6
17.10.2017.
u 21:05

Nizak libido može biti uzrok bolesti, uzimanja lijekova, promjene u razinama hormona i pogleda na seks koji se mijenja s godinama.

Neka istraživanja otkrila su nam da su žene u srednjoj i starijoj dobi više zainteresirane za seks, no, zadnje istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine, pokazalo je da 70 posto žena u dobi od 40-65 ima problem s niskim libidom. 

Australske istražitelje iznenadio je veliki postotak žena sa smanjem libidom u odnosu na prethodna istraživanja. Sudionice u istraživanju ispunjavale su upitnike u kojem su odgovarale na pitanja o seksualnom životu posljednjih mjesec dana. 

Voditeljica istraživanja dr. Rosie Worsley sa Sveučilišta Monarh, za ABC je izjavila kako su već prema prethodnim istraživanjima bili upoznati da je nizak libido kod žena ove dobi čest problem, ali rezultati ovog istraživanja pokazali su da je situacija znatno ozbiljnija.

Nizak libido može biti uzrok bolesti, uzimanja lijekova, promjene u razinama hormona i pogelda na seks koji se mijenja s godinama.

Seks terapeutkinja Cyndi Darnell vjeruje kako to nije povezano s nedostatkom užitka u seksu već da žene ne razmišljaju o tome kao nekom prioritetu. Riječ je o psihološkom pristupu, dodaje. 

Veliki utjecaj ima i stres, način života, nedostatak privatnosti i roditeljske i obiteljske obveze, pojašnjava Cyndi. To sve može zatomiti seksualnu želju s vremenom. Ženama će u rješenju ovog problema pomoći promjena u načinu života, primjerice ranije ustajanje i jutarnji trening. Najgore je započeti dan tako da doslovno iz kreveta odmah jurite vani. To je pravi pakao, tvrdi Cyndi. 

 

Komentara 9

NA
narcis660
01:06 18.10.2017.

Od silnih problema od zdravstvenih do obiteljskih koje pocinju bas nekako u tim godinama(hormoni stres ,udaje zenidbe djece,posao itd itd)sex zauzima zadnje mjesto ,znaci ni S od seksa!!!!!!😃😂

SS
sokac sa drave
09:30 18.10.2017.

Opce je poznato da mlade trebaju dvadeset godina starijeg partnera a kada su 55 i vise onda traze 20 godina mladjeg.

CE
centirion
05:58 18.10.2017.

Ljudi stalno pokušavaju da pronađu neko pravilo za život,seks,ljubav,sreču Itd! Ali glavno pravilo je,da nema pravila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije