Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seoski turizam

Seosko imanje nadomak Zagreba o kojem se priča i u Americi

Seoski turizam Kezele
Foto: Promo
1/9
07.12.2018.
u 10:40

Pripremaju najfinija jela moslavačkog kraja, sve od domaćih namirnica. Njihova vina osvajaju nagrade. Obitelj Kezele govori zašto je važno zaštititi sve što su 30 godina brižno gradili.

Seoski turizam Kezele obiteljsko je imanje najpoznatije po ukusnoj domaćoj hrani, vinu i brojnim poljoprivrednim proizvodima koje sami proizvode. Na oko tri hektara vinograda obitelj uzgaja različite sorte vinove loze, od kojih se ističe autohtoni moslavački škrlet, a u starinskoj drvenoj staji domaće životinje kao što su konji hrvatski posavci i crne slavonske svinje. Njihov je podrum rado posjećena atrakcija koju godišnje posjeti više tisuća domaćih i stranih gostiju, među kojima je ponajviše Amerikanaca i Kanađana.

Foto: Promo

Vikendom se na imanju Kezele u vrijeme ručka uvijek traži stolac više i šanse da ćete ondje naći mjesto, a da se niste najavili, gotovo su nikakve. Tajna je u njihovu moslavačkom stolu, lokalnoj verziji švedskog stola, prepunom domaćih jela pripremljenih prema tradicionalnim, moslavačkim receptima, koja su poslužena na tanjurima za kotlovinu. Šarmu cijelog imanja posebice doprinose preuređene drvene kućice, njih pet, sagrađene između 1880. i 1930. Danas te restaurirane kućice funkcioniraju kao restoran i smještajni kapaciteti, a u jednoj od njih je pohranjena i zbirka s nekoliko tisuća etnografskih predmeta.

Janko Kezele vodi to obiteljsko imanje koje se polako približava trećem desetljeću rada. Imajući na umu da imanjem godišnje prođe zaista velik broj gostiju, o tome je li im osiguranje potrebno ili ne, nije, kaže, mnogo dvojio. Zbog tradicije i kvalitetne podrške prilikom ugovaranja, po kojima je Croatia osiguranje prepoznatljivo, za svojeg je partnera odabrao upravo tu osiguravajuću kuću.

Foto: Promo

“Kod osiguravatelja su mi bitni dostupnost i povjerenje. Na odabir Croatia osiguranja utjecala je i tradicija jer na našim drvenim kućicama stoje njegove legendarne metalne pločice. Svijest o tome da su naši gosti osigurani daje nam određenu mirnoću u poslovanju. Što se tiče osiguranja imovine od šteta, ono nam daje sigurnost u dugoročnom planiranju našeg poslovanja”, pojašnjava nam Janko Kezele.

Važnost osiguranja ova je poljoprivredna obitelj osjetila na svojoj koži. Znamo svi da je poljoprivreda, u ovom slučaju najvažniji faktor Kezelove ponude, “tvornica pod vedrim nebom”, osjetljiva na različite vremenske prilike i neprilike.

Foto: Promo

“Vinograd kao višegodišnji nasad uvelike je izložen utjecajima prirode, posebice mrazu i tuči. Nažalost, u godini s najvećom štetom naš nasad nije bio osiguran, pa smo bili primorani samostalno snositi nastale troškove”, ističe Janko Kezele.

Kezele je jedna od perjanica hrvatskog kontinentalnog turizma i razlog zbog kojeg se regija Moslavina nalazi na karti svih pravih zaljubljenika u dobru hranu i još bolje vino. Obiteljska atmosfera, domaća hrana, svjež zrak i predivna priroda - zbog svega što imanje nudi, ne iznenađuje da privlači sve veći broj turista koji ondje, osim vina i hrane, mogu upoznati jedinstvenu seosku arhitekturu i etnografsku baštinu ili, ako su aktivniji, provozati se biciklima, jahati i šetati vinogradima i šumom.

Kako bi bili sigurni da istim, ako ne i još boljim tempom mogu zadovoljiti svoje goste i u budućnosti, Janko Kezele još jednom naglašava važnost osiguranja.

“Uvjeren sam da je osiguranje ulaganje u stabilnost i da ga treba doživljavati kao podlogu za vizije razvoja”, kaže.

Foto: Promo

Svi mali i srednji poduzetnici koji svoje poslovanje žele osigurati kao obitelj Kezele, mogu to učiniti paketom osiguranja mPoduzetnik. Croatia osiguranje u sklopu mPoduzetnika nudi osiguranje imovine, osiguranje od javne odgovornosti, odgovornosti prema djelatnicima, osiguranje od nezgode. Riječ je o jedinom takvom paketu na tržištu, koji usto dolazi u dvije varijante. Paket A obuhvaća rizike od požara, oluje, tuče, udara groma, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, poplave, bujica i visokih voda te drugih mogućih šteta izazvanih različitim nezgodama. Paket B, uz sve iz prvog paketa, osigurava od krađa, razbojstava te lomova stakla. Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije