Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOJI OD NJIH UISTINU DJELUJU

Savjeti iz bakine škrinje za lijepu i sjajnu kosu

kosa
Arhiva Večernjeg lista
06.02.2010.
u 12:46

Kao dobar regenerator se često preporuča i majoneza, koja zbog kombinacije ulja i vode bi teoretski i mogla biti dobra za kosu, no cijeli proces bi izašao na kraju skuplje od običnog regeneratora.

Luksuzni šamponi, maske, tretmani ili jednostavno kišnica, maslinovo ulje i jaja – što je najbolja opcija za njegu kose. Vjerojatno u svemu ima ponešto istine, no u doba krize lakše se odlučuje za one jeftinije varijante. Zato je njujorški specijalist za njegu kose Philip Kingsley odlučio razotkrirti u kojim i koliko od praktičnih kućnih savjeta za kosu ima istine.

Jedna od najstarijih metoda koja se propisuje za njegu kose je pivo, odnosno ispiranje kose pivom. Nakon što tekućina ispari na kosi ostaje ječam iz pive koji uistinu kosi daje težinu i strukturu, no (za neke) možda loša popratna pojava je miris pivovare koje će vas pratiti na svakom koraku.

Sljedeća je na popisu kišnica, koja je puno mekša od vode iz slavine te se prije modernih šampona često koristila kako bi omešala kosu i dala joj sjaj. No, kako sada ima raznih cjenovno prihvatljivih šampona za kišnicu nema potrebe, osim ako niste eko-savjesni.

Često se među starim obiteljskim receptima koji se prenose s koljena na koljeno za njegu kose spominje i maslinovo ulje. No ni najbolje ulje s Hvara neće vam pomoći ukoliko ga ne pomiješate s vodom u kremastu emulziju kako bi moglo prodriejti u kosu i uistinu joj pomoći da se regenerira. Nanesete li čisto ulje na kosu dobit ćete samo masnu kosu.

Slična stvar je i sa jajima koja neće uspjeti u potpunosti prodrijeti u kosu te se nikako ne mogu mjeriti čak ni s onim relativno jeftinim regeneratorima. Ukoliko ste ipak odlučili probati recept vaše bake nemojte ha barem ispirati toplom vodom jer će vam kosa dobiti miris engleskog doručka.

Isto tako masnoću nećete isprati octom, suprotno predajama. Umjesto toga samo ćete masnoću prenijeti po ostatku kose – dakle nimalo privlačno. No, kiselost pomaže glatkoći kose tako da joj može dati određeni sjaj. Ipak i tu se javlja problem neugodnog mirisa.

Kao dobar regenerator se često preporuča i majoneza, koja zbog kombinacije ulja i vode bi teoretski i mogla biti dobra za kosu, no cijeli proces bi izašao na kraju skuplje od običnog regeneratora.

Ključne riječi

Komentara 3

TO
tonkica
17:36 06.02.2010.

kaj je ovo reklama za Garnier? bilo bi pametnije da ste prodali cijelu stranicu u novinama ka reklamu neg pisali pizdarije. btw. maslinovog ulja, ja ga stavljam godinama na kosu jednom tjedno i od njega mi je kosa famozna iako je doslovno ponekd zlostavljam.

OB
-obrisani-
13:30 06.02.2010.

Ja sam prezadovoljan uslugom i zaradom u samo par sedmica probajte i vi www.zvoxx.ws

ND
natasa_de
15:08 06.02.2010.

trla baba lan da joj prodje dan. krasan prilog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije