Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odličan za hladnije vrijeme

Recept Jamieja Olivera za gratinirani krumpir: Treba vam samo 30 minuta i topi se u ustima!

Shutterstock
27.11.2023.
u 13:30

Jelo potječe iz Francuske, a sastoji se od tanko narezanog krumpira kuhanog u izdašnoj količini vrhnja i češnjaka s dodatkom muškatnog oraščića.

Vrijeme postaje sve hladnije i hladnije, pa je savršeno vrijeme da počnete kuhati izdašnu i topliju hranu, a nema boljeg priloga od gratiniranog krumpira kuhanog na pari. Legendarni TV kuhar Jamie Oliver podijelio je svoj jednostavan recept koji će se "topiti u ustima", a ono što ga čini još boljim jest to što će vam trebati samo 30 minuta da ga skuhate, piše Mirror

Jelo potječe iz Francuske, a sastoji se od tanko narezanog krumpira kuhanog u vrhnju i češnjaku s dodatkom muškatnog oraščića. Jamie Oliver podijelio je jednostavan recept za ovo ukusno jelo koje ćete obožavati. 

VEZANI ČLANCI:

Prikazao je svoj način pripreme na svojem YouTube kanalu i tvrdi da je ovo jelo savršeno ako nemate puno vremena, a ipak želite odličan obrok.

"Napravit ću najukusniji, najljepši gratinirani krumpir; kremast i pun sira, koji se topi u ustima, apsolutno prekrasan. Obično bi mu trebalo nekoliko sati da se skuha, ali s ovako kako ću ga napraviti, bit će nevjerojatno i puno brže." Cijeli recept i sastojke možete pronaći u nastavku.

Sastojci:

  • jedan luk
  • jedan kg krumpira
  • jedan cijeli muškatni oraščić, za ribanje
  • dva češnja češnjaka
  • 1 x 300 ml vrhnja za kuhanje
  • četiri inćuna
  • 75 g parmezana
  • dva lista svježeg lovora
  • ½ vezice svježeg ružmarina, majčine dušice i kadulje (10 g)

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Zagrijte pećnicu na 200C. Za pripremu sastojaka ogulite i prepolovite luk, a krumpir operite i narežite na tanke ploške. Stavite krumpir i luk u veliki pleh za pečenje i začinite prstohvatom morske soli i crnog papra. Zatim naribajte malo muškatnog oraščića i zdrobite neoguljene režnjeve češnjaka u pleh prije nego što ulijete vrhnje za kuhanje. 

Ako upotrebljavate inćune, natrgajte ih i sitno naribajte parmezan. Dodajte lovor, začinsko bilje i dvije žlice maslinova ulja. Sve zajedno izmiješajte i stavite u pećnicu. U posudu ulijte 300 ml kipuće vode, dobro pokrijte folijom i ostavite na vatri pet minuta. Maknite foliju te sitno naribajte još jedan sloj parmezana. Preostale grančice timijana pokapajte uljem, pospite po vrhu i stavite u pećnicu na gornju rešetku da se peče 30 minuta ili dok ne porumene i ne zapeku se.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

Komentara 1

Avatar Medeni
Medeni
15:55 27.11.2023.

Čim vidim vrhnje za kuhanje u receptu, dobijem mlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije