Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slažete li se?

Psiholog tvrdi da bi roditelji djeci trebali pokazivati ​​samo dvije emocije, ali mnogi se ne slažu

shutterstock
17.10.2023.
u 08:00

U videu, psiholog, koji ima više od 28 tisuća pratitelja, tvrdi sljedeće: 'Mala djeca ne mare za vaše emocije. Zato im pokažite samo dvije'.

Ako želite izbjeći zbunjivanje svoje djece složenim emocijama, trebali biste im pokazati samo dvije – uzbuđenje i neutralnost, smatra stručnjak za roditeljstvo. No, neki ljudi se ne slažu s najnovijom TikTok objavom popularnog psihologa. Bilo je različitih mišljenja o tome je li ovo ispravan savjet za roditelje ili ne, prenosi Mirror.

U videu, psiholog, koji ima više od 28 tisuća pratitelja, tvrdi sljedeće: 'Mala djeca ne mare za vaše emocije. Zato im pokažite samo dvije emocije: Pokažite im uzbuđenje kada radite stvari koje volite i neutralnost, kada im dajete zadatke ili kada rade stvari koje vam se ne sviđaju. Složenije emocije mogu doći kasnije, kada imaju četiri, pet, šest, sedam godina'.

 

@apparentlyparenting Trying to get young children to make better choices through your using your emotions doesn’t work. They just look at you like.. “ok…🙄”. Using just these two emotions limits confusion from them.. “wait are you telling me what to do praising me?” #parentingtips #parenting #parenting101 #parentinghacks #parentingmadesimple #parentingtiktok #parentingbestpractices #tiktokparenting #respectfulparenting #respectfulparentinghelp #parentsunite #parentcoach ♬ original sound - ApparentlyParenting

Međutim, jedan korisnik je rekao: 'Ovo nije istina za mog sina. Ima nešto više od dvije godine, ali može promijeniti svoje ponašanje ako vidi da sam razočaran ili tužan'. Druga korisnica je dodala: 'Kada sam uzrujana ili plačem pred svojom malom djecom i bebama, svi me dolaze utješiti. Oni razumiju glavne emocije ljudi. Morate im to dopustiti'.

A odgovarajući na taj komentar, psiholog kao da se vratio malo unatrag na izvorni sadržaj svog videa, rekavši:' Ja se slažem s tobom! Trebao sam jasnije reći da se radi o našim lažnim emocijama... našim pokušajima da manipulacijom promijenimo njihovo ponašanje'.

VEZANI ČLANCI: 

Drugi su se ipak složili, a jedna je osoba rekla: 'Da! Radim raznorazne izraze lica sa svojim jednoipolgodišnjim djetetom, a on je samo mogao kopirati uzbuđenje i sreću. Nije znao kako promijeniti svoje lice u tužno'. A druga mama je dodala: 'Stvarno ne razumijem zašto je ovo bolje od stvarnih osjećaja svojoj djeci', na što je psiholog odgovorio: 'Ovaj video govori o pokušaju promjene djetetovog ponašanja mijenjanjem naših emocija. Nadam se da to ima smisla. Prave emocije izlaze na vidjelo i djeca će reagirati kako hoće... možemo im dati alate da pomognu drugima kroz svoje emocije'.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije