Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elfs- Groznica uoči revije

Proveli smo dan s vilenjacima koji rade male modne bravure

elfs
Foto: Daniel Galić
1/4
30.10.2015.
u 17:00

Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica proveli su nas kroz proces nastanka svoje mode i otkrili koliko traje put od ideje do piste

Kad njihovi modeli večeras stupe na pistu BIPA Fashion.hr-a, bit će to grandiozni finale modnog puta koji je započeo mjesecima prije u mašti Ivana Tandarića i Aleksandra Šekuljice, dizajnera brenda ELFS.

Popularni modni vilenjaci u kolekciji za proljeće i ljeto 2016. modu interpretiraju kroz duh 70-ih godina prošlog stoljeća.

– To je tipična ELFS djevojka prilagođena našem trenutačnom raspoloženju i inspiraciji. Rezultirala je pročišćenijim komadima, no mislimo da smo uspjeli zadržati prepoznatljivost. Inspirirali smo se 70-ima koje su istodobno romantične i dekadentne, tad je bila popularna brušena koža i zemljani tonovi, što je novost u našem radu – kažu ELFS-i koji dan uglavnom započinju s točno razrađenim planom i rasporedom.

– Iako imamo točan plan za svaki dan, telefoni stalno zvone pa često ostanemo dulje na poslu kako bismo sve stigli odraditi na vrijeme. Osim standardne panike oko revije, dodatne nam brige stvara činjenica da dan uoči revije još očekujemo neke materijale. Za svaki slučaj imamo i plan B ako ne stignu – kažu. Kako teče kreativni proces?

– Prvo radimo na novim printevima, razrađujemo ideje, šivamo uzorke, no koliko god rano krenuli s izradom kolekcije, njeni završni obrisi vidljivi su tek zadnji tjedan. Kad sašijemo prve uzorke, volimo vidjeti kako to izgleda na tijelu i na taj način nam se zapravo stvara ideja stajlinga – govore dečki čiji je rad unatrag 10 godina osvojio brojne Hrvatice. Na kraju dana zatvaraju vrata ureda pa nam šapnu: – Dan volimo privesti kraju u miru i tišini. Iako nam zapravo radni dan nikad ne završava. Budući da volimo svoj posao, to i nije neki problem. Uostalom, trudimo se da nam vrijeme provedeno na poslu bude što ugodnije.

>>U ovom izdanju je dosad nismo vidjeli. Možete li je prepoznati? 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije