Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Art & louis Vuitton

Prezaposleni Marc Jacobs kreirao još jednu kolekciju - točkice su IN!

louis vuitton
Foto: Louis Vuitton
1/3
26.05.2012.
u 00:01

Otkad je kreativni direktor francuske modne kuće, Marc Jacobs zalaže se za umjetničko-dizajnerske suradnje. Ovaj put dao je razriješene ruke 83-godišnjoj japanskoj umjetnici, koja je odlučila \"napasti\" Vuittonove kreacije crnim točkicama

Louis Vuitton i japanska umjetnica Yayoi Kusama udružili su kreativne snage kako bi kreirali limitiranu kolekciju koja stiže već 10. srpnja, a drugi dio ove zanimljive umjetničko-dizajnerske linije stiže u listopadu ove godine. Francuska modna kuća još je u veljači financijski poduprijela Kusaminu retrospektivnu izložbu u londonskom Tate Modernu.

- Njezina energija je beskrajna. Kroz mukotrpnu vrstu opsesije u svakom njezinu djelu i instalaciji koje kreira možete vidjeti ovaj svijet koji nikad ne završava. Mislim da joj se upravo zbog toga i divim te \'osjećam\' njezina djela - oduševljeno govori kreativni direktor ove modne kuće Marc Jacobs. Glavni motiv njihove kolekcije bit će točkice, Kusamin zaštitni znak, a male crne točkice \"napast\" će svaku kreaciju - od suknji, košulja i topova do tajica i torbi.

- Louis Vuitton ima jako puno obožavatelja diljem svijeta te se nadam i očekujem da će ova suradnja, kao i prethodne, pomoći da steknemo još novih poklonika, kako Vuittonovih, tako i Kusaminih. Ova suradnja samo je nastavak ideje koju sam pokrenuo kad sam postao Vuittonov kreativni direktor, a to je dizajnersko-umjetnička suradnja - nadodao je Jacobs.

Francuska modna kuća prvi je put surađivala 2001. godine s umjetnikom Stevenom Sprouseom, kada je Vuittonove torbe oslikao svojim grafitima. Dvije godine poslije japanski umjetnik Takashi Murakami svojim je printovima ostavio pečat na Vuittonovim kreacijama.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije