Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Otočec

Prespavali smo u sobi u kojoj su boravila čak dva Bonda – Pierce Brosnan i Roger Moore

Foto: Grad Otocec
1/12
26.02.2019.
u 12:24

Slovenski Hotel Grad Otočec dio je svjetskog lanca Relais&Chateaux

Spavati u dvorcu zaista je jedinstven doživljaj, a spavati u sobi u kojoj su prije vas bila čak dva Jamesa Bonda (Roger Moore i Pierce Brosnan), Richard Burton, Matthew Perry (Chandler iz "Prijatelja"), princ Albert od Monaca, čini cijelu priču još spektakularnijom.

Samozatajno, ali iznimno uslužno osoblje hotela Grad Otočec, ipak ne otkriva točnu sobu u kojoj su ove slavne osobe boravile, no lako je zaključiti kako je riječ o najluksuznijem, predsjedničkom apartmanu. Doznali smo kako je Chandler bio ondje na vjenčanju nekih svojih prijatelja, Brosnan dok je snimao film u toj regiji, a hotel je ugostio mnoge slavne goste, među ostalima i Josipa Broza Tita sa suprugom Jovankom, norveški kraljevski par, francuskog predsjednika Françoisa Mitterranda, posadu broda Apollo 11, Petera i Henryja Fondu, ali i nekoć poznatu grupu Kelly Family, kada su 1997. nastupali u Zagrebu i Ljubljani, pa im je Otočec bio idealna baza.

Dvorac su posjetile mnoge slavne osobe iz svijeta politike i showbiza
Foto: Vesna Blašković

Igrom slučaja, imali smo sreće prespavati u tom luksuznom apartmanu te uživati u zaista posebnoj atmosferi. 

Kada uđete kroz dvostruka raskošna vrata, do kojih vodi zaseban hodnik, pred vama se otvara predsoblje s radnim stolom i komodom, a iz njega se na lijevo i desno - pružaju dva krila sobe s pripadajućim originalnim kulama dvorca. 

S lijeve je strane smješten radni dio u kojemu se mogu održavati sastanci te ima sav komoditet dobro opremljenih konferencijskih sala, no ono što ovu "sobu" čini posebnom jest nevjerojatan pogled na rijeku Krku te ostale dijelove dvorca. 

Pogled iz jedne od tornjeva raskošnog apartmana u kojemu su boravili slavni
Foto: Vesna Blašković

Sličan se pogled pruža i iz desnog, spavaćeg dijela raskošnog apartmana. Veliki bračni krevet, sofa, radni stol te zaista ogromna kupaonica s whirlpoolom te tuš kabinom jednostavno pozivaju na to da se osjećate poput kraljeva. Luksuzna posteljina i poznata top kozmetika dodatni su plus kojima su domaćini i u detaljima mislili na sve. 

I zaista, vrlo se lako zamisliti poput nekog plemstva dok ispijate čaj prije spavanja s pogledom na mostić, koji vodi do malog otoka usred Krke gdje je dvorac smješten. 

Čarobni pogled predvečer
Foto: Shutterstock

Doznali smo kako je dvorac često lokacija za luksuzna, mahom internacionalna vjenčanja (lani je jedna obitelj iz Australije zakupila cijeli dvorac na nekoliko dana), a nije rijetkost da to učine i bogati stranci zbog golfa ili lova. 
I da, nema straha od duhova, iako moramo priznati da su česta tema za večerom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije