Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Njima je sve to isto"

Pogreška produkcije? U sceni u ruskom dućanu sve puno hrvatskih proizvoda

Screenshot
29.07.2019.
u 11:00

U posljednjoj sezoni američke serije Orange is The New Black pojavljuje se scena s hrvatskim, kao i srpskim proizvodima u pozadini

Serija prati život Piper Chapman koja se nalazi u federalnom zatvoru zbog prenošenja aktovke s novcem od prodaje droge svojoj bivšoj djevojci. Ima sedam sezona, a prati njezin put, kao i svih ostalih likova, dok je ocjena na IMDb-u 8.1. U jednoj od scena posljednje sezone pojavio se glumac u dućanu ruskih delicija u New Yorku, gdje se u pozadini vide hrvatski i srpski proizvodi.

Foto: FIBA/Screenshot

Jadro, Domaćica, Napolitanke, Zlatka, Lilly, Buttons, ajvari u staklenci, Podravkina goveđa juha u konzervi samo su neki od proizvoda koji su svoje mjesto pronašli u pozadini scene. Osim hrvatskih, na policama se nalaze i srpski proizvodi kao što su Plazma keksi.

Na Facebook grupi Društveni mediji korisnici su raspravljali treba li Kraš iskoristiti ovaj trenutak ili ne.
- Puka, ne sreća, nego slučajnost. Location scout našao hrvatski dućan u, valjda, Astoriji za snimanje ove scene i mislio "ma sve je to Slavic, ko da Amerikanac zna razliku između ruskog i hrvatskog keksa', samo je zaboravio na različita pisma - smatra jedan korisnik. 

- To je ethnic polica u nekom manjem dućanu, često se tako naši proizvodi pojavljuju u serijama i filmovima američke produkcije. Naši distributeri sigurno nemaju takvu moć da bi financirali takav product placement. A i znali bi da su to isfinancirali - napisao je član grupe Društveni mediji. 

Foto: FIBA/Screenshot

Slovenska tvrtka Gorenje također se nedavno pojavila u popularnoj seriji "Good Omens". U mini seriji od šest epizoda "Good Omens", u kojoj glavnu ulogu imaju demoni i anđeli, pojavljuje se Gorenje hladnjak.

U "Teoriji velikog praska" pojavljuje se hrvatska zastava na stolu u sceni kada u svojoj emisiji o zastavama svijeta Sheldon priča o zemljama koje su u svađi.

U filmu "Božić kod zločestih mama" također se spominje Hrvatska, kada mama od Amy, koju glumi Mila Kunis, kaže kako je bila poslana u internat u Hrvatskoj. 

Pogledajte kako se odjenuti na vrućinama:

Ključne riječi

Komentara 1

SK
strogo kontrolirani vlakovi
23:16 29.07.2019.

Kako itko sa završenom osmogodišnjom školom može napisati "mama od Amy"? A tek netko tko je novinar? Zar Večernji nema lektore?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije