Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetno rješenje

Pogledajte koji su najjeftiniji skuteri na hrvatskom tržištu

Kymco agility
Foto: Kymco
1/4
20.08.2013.
u 12:34

Na hrvatskom tržištu postoji dosta široka ponuda skutera jeftinijih od 10.000 kuna. Donosimo pregled nekih od najpovoljnijih modela

Dvokotači su za mnoge idealno ljetno rješenje. Brojne su prednosti koje motocikli pružaju u odnosu na automobile: jeftiniji su i lakše se probijaju kroz gradske gužve. Skuteri, pogotovo oni do 50 kubika koje je jednostavno koristiti, za koje nije potrebna posebna vozačka dozvola i koji iziskuju malo ulaganja, posebno su primamljiva opcija.

Među najjeftinijim skuterima na hrvatskom tržištu su oni koji se proizvode u Kini. Sada već legendarni Baotian BT49QT-9 u raznim inačicama u ponudi imaju ili su imali veliki trgovački lanci, ali i manje trgovine. U Alatima Milić tako mu je cijena 4.999 kuna.

Modeli tvrtke Keeway trenutno se nalaze na akciji do isteka zaliha u Viktor Motorsportu. Kao najjeftiniji model ističe se Hurricane 50 s cijenom 5.990, dok Matrix 50 stoji 7.990 kuna.

Trgovački centar Pevec poznat je po tome što u svojoj ponudi obično drži nekoliko jako povoljnih modela skutera. Trenutno su to Baotian Hero i Victoria 49 s četverotaktnim motorima, a oba modela koštaju 7.999 kuna.

Beta Moto u ponudi ima skutere Luna, a najjeftiniji je model Vision 2 s cijenom od 7.690 kuna.

Od skutera do 10.000 kuna ističe se model uglednog tajvanskog proizvođača Kymco, Agility 50 4T MMC, koji košta 9.995 kuna.

Yamahin model YN50 Neos Easy prelazi psihološki prag od 10.000 kuna, no s cijenom od 10.990 kuna povoljno je rješenje za one koji žele vozilo "veće" marke kao što je Yamaha. Za one željne talijanskog stila po povoljnoj cijeni tu je Piaggio Zip 50 u izvedbi s dvotaktnim motorom, koji košta 10.140 kuna.

Naravno, model s najnižom cijenom ne mora biti najpovoljniji na duge staze. Važnu ulogu u tome igra ekonomičnost, odnosno potrošnja goriva, a i kvaliteta izrade. Jeftin skuter loše kvalitete mogao bi se pokazati skupljom opcijom na duge staze - lako bi vam mogao iscijediti nova sredstva iz džepa odlascima na servis, dijelovima... Odluka je na vama.

>> Voziti dvokotač tri je puta opasnije 
nego automobil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije