Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita okoliša

Pogledajte kako uništavamo more, Green Sail uklonio 9 kubika otpada

Onečišćenje mora
Foto: Green Sail/Facebook
28.11.2018.
u 11:53

Nakon nekoliko sati akcije volonteri su iz mora uklonili približno 9 kubnih metara otpada (guma, cijevi, ploča, tepiha, posuđa, dijelova namještaja, usisavača, bušilica itd)

Green Sail, udruga koja promiče razvoj pozitivnih okolišnih politika unutar nautičkog sektora u Hrvatskoj, nudeći odgovarajuće materijale i edukacije, kako bi ukazala na važnost zaštite mora i morskog okoliša, snimila je video o akciji čišćenja podmorja u Krilu Jesenice održanoj dana 28.10.2018. Video je snimljen s ciljem poticanja sličnih lokalnih ekoloških inicijativa te time smanjenja količine morskog otpada.

U organizaciji udruge Green Sail, u akciji su, uz lokalne volontere, sudjelovala dva lokalna ronilačka kluba - Udruga Podvodnih Aktivnosti (UPA) Rostrum Split te ronilački klub Calypso iz Omiša (s dugogodišnjim iskustvom u sličnim akcijama čišćenja). Akcija se održala usprkos uistinu nepovoljnim vremenskim uvjetima te se skupila velika količina otpada.

Zahvaljujući roniocima i volonterima koji su se odazvali akciji, ali i sponzorima uz čiju je potporu akcija i organizirana (trgovačkom lancu LIDL, Hotelu Krilu, komunalnoj službi Peovica te agenciji Sail Croatia koja je već niz godina glavni pokrovitelj rada udruge), nakon nekoliko sati akcije volonteri su iz mora uklonili približno 9 kubnih metara otpada (guma, cijevi, ploča, tepiha, posuđa, dijelova namještaja, usisavača, bušilica itd).

Video o navedenoj akciji, kojim se prikazuje trud svih volontera i doprinos samih sponzora, dostupan je na službenoj Facebook stranici udruge. Nadamo se da će se ovakvim videom lokalna zajednica potaknuti na primjenu ekološki odgovornih praksi, pogotovo s obzirom na nautičke aktivnosti.

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:12 28.11.2018.

pa odite malo po otocima vidjet odlagalište smeća npr. vis,lastovo....sramota

PA
paleontolog
13:30 28.11.2018.

I sve to nisu bacili ni česi ni mađari, nego lokalni fakini svih uzrasta, uzas!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije