Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava inspiracija

Pobijedio tešku bolest i sada planira popeti se na Mount Everest u vlastitoj kući!

Ed Jackson
26.04.2020.
u 07:00

Bio je profesionalni igrač ragbija, a zbog ozlijede je ostao paraliziran od ramena do dolje.

Ed Jackson (31) nekada je profesionalno igrao ragbi, a onda je 2017. godine udario glavom u dno bazena. Ostao je paraliziran od ramena do stopala, a liječnici su rekli da vjerojatno nikada više neće hodati. Ipak, godinu dana kasnije Ed je prvi put planinario, a sada mu je želja popeti se na Mount Everest, piše Metro. 

Foto: Ed Jackson

Koronavirus i izolaciji spriječili su ga da se popne na pravu planinu, pa je odlučio to napraviti kod kuće! U domu roditelja planira u četiri dana preći 89 056 stepenica odnosno 8 848 metara - udaljenost koju bi prešao da se zaista penje na M.Everest. Čak 2783 puta ići će gore - dolje po stepenicama. 

Njegovu priču pogledajte u videu:

Foto: Ed Jackson

"Dosadno mi je kod kuće, kao i drugima, a nakon što sam pogledao Captain Toma jedno jutro dobio sam inspiraciju da si postavim neki izazov i to neki dovoljno veliki da mogu skupiti novac od njega", kaže Ed i otkriva kako će prikupljeni novac donirati medicinskom osoblju i raznim udrugama koje se trenutno bore sa sredstvima. Smatra kako nas ništa u životu ne može spriječiti da učinimo stvari koje volimo. 

"Oduvijek sam volio vrijeme provoditi vani. Nadam se da će ovaj moj izazov inspirirati druge da pobjede svoje strahove i neke velike stvari. Kada sam čuo da više neću moći hodati bio sam u šoku. To je zaista jedna od onih stvari koju ne želite čuti i ne očekujete da će se dogoditi baš vama. Nije mi bilo lako, ali imao sam veliku podršku obitelji i prijatelja, a čak su mi i stranci slali poruke podrške koje su me motivirale."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije