Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALNO DOBA

Iz udobnosti vaše fotelje: Digitalne bankarske usluge zbog kojih je odlazak u poslovnice postao prošlost

PBZ
Foto: Shutterstock
1/3
03.04.2020.
u 09:26

Ostanite doma, zaštitite svoje zdravlje i koristite usluge koje će vam to omogućiti

Svakodnevica koju smo poznavali uvelike je promijenjena zbog epidemije koronavirusa. Novonastala situacija obvezala nas je da se naredno vrijeme povučemo u svoje domove te prilagodimo dnevne aktivnosti. U vrijeme kada smo zatvoreni u kućama zbog vlastite sigurnosti te sigurnosti drugih, dani traju duže nego obično. Ipak, ova neuobičajena vremena pružila su nam priliku da se posvetimo starim i zaboravljenim interesima ili naučimo poneku novu vještinu.

Jedna od aktivnosti kojoj se još uvijek mora prilagoditi velika većina građana korištenje je online usluga, posebice onih koje se odnose na upravljanje financijama. Provjera stanja vlastitog računa, ugovaranje štednje, slanje novca drugim osobama, plaćanje računa, samo su neke od brojnih usluga koje možete obavljati iz sigurnosti vlastitog doma.

Iskoristite sve mogućnosti

Mogućnosti koje PBZ osigurava svojim korisnicima, poput beskontaktnog plaćanja karticama i PBZ digitalnog bankarstva, jednostavan su, brz i siguran način provođenja transakcija.

Ukoliko trebate otići do najbliže trgovine i obaviti kupovinu, PBZ vam omogućava da to napravite na najsigurniji mogući način – beskontaktno. Kako bi pridonijeli sigurnosti svojih korisnika te prilagodili poslovanje izvanrednim okolnostima, PBZ Card povećao je limit za beskontaktno plaćanje Premium Visa karticama bez autorizacije PIN-om s dosadašnjih 100 na 250 kuna. A koristeći Visa Inspire karticu PBZ tekućeg računa svoju svakodnevnu kupnju obavite beskontaktnim plaćanjem putem pametnih mobilnih telefona.

Foto: Shutterstock

Google Pay i Apple Pay predstavljaju digitalni novčanik za vašu Visa Inspire karticu, a obje usluge korisnicima PBZ digitalnog bankarstva dostupne su unutar mobilne aplikacije PBZ digitalnog bankarstva. Za plaćanje na prodajnom mjestu potrebno je samo uključiti zaslon pametnog telefona, približiti ga POS uređaju i vaša transakcija bit će obavljena.

Nastavite ulagati

Novonastala situacija fokusirala nas je više na kratkoročne ciljeve, ali treba imati na umu da će se s vremenom većina stvari vratiti na staro. Stoga, ne smijemo zanemariti planove za budućnost koje smo do sada imali. Bez potrebe za odlaskom u poslovnicu banke putem usluge PBZ digitalno bankarstvo ugovorite štednju sukladno vašim potrebama i planovima. Ukoliko ste ulagali u financijsku imovinu ili štedjeli za mirovinu na neki drugi način, nemojte se toga odreći ni sada. Možda nećete raspolagati istim iznosima, ali ako situacija dopušta, probajte se držati zadanih planova za budućnost. Prijašnje krize su pokazale da se prekinute investicije teško vraćaju, a prilike čekaju na svakom uglu. Možete početi štedjeti odvajanjem sitnih iznosa, a nakon određenog vremena iznenadit ćete se koliko ste uštedjeli. Uz inovativnu funkcionalnost #withSAVE PBZ digitalnog bankarstva otkrijte zabavnu i interaktivnu stranu male štednje.

Koristite digitalne aplikacije za kupovinu

U ovim vremenima kada je poželjno izbjegavati svako napuštanje vlastitog doma ukoliko ono nije nužno, još više cijenimo mogućnosti korištenja digitalnih usluga koje olakšavaju svakodnevicu te pridonose sigurnosti. Osim beskontaktnog plaćanja karticama na prodajnim mjestima, korisnici PBZ usluga na raspolaganju imaju i suvremene aplikacije za pametne telefone pomoću kojih kupovinu mogu obaviti online brzo i jednostavno.

Foto: Shutterstock

Jedna od njih je mobilna aplikacija My Way, koja u svakom trenutku omogućava korisnicima Premium Visa kartica jednostavan pregled i ispis računa iz prethodnih razdoblja te nefakturiranih troškova, kao i brojne druge mogućnosti. Mobilnu aplikacije moguće je preuzeti za iOS i Android operativne sustave, a usluga je također dostupna i na internetskoj stranici www.pbzcard-premium.hr. Putem ove aplikacije korisnici mogu aktivirati mToken koji im je potreban za kupnju na internetskim prodajnim mjestima koja koriste 3D Secure sustav Verified by Visa za sigurnu online kupnju. Nakon  što aktiviraju mToken mogu započeti sa svojom kupovinom.

Naručite dostavu

Sve više trgovina i restorana u svoje poslovanje uvodi mogućnost dostave proizvoda na kućnu adresu. Osim što se na ovaj način nepotrebno ne izlažete vanjskom svijetu, štedite i svoje vrijeme izbjegavajući čekanje u redovima koji se stvaraju ispred malih kvartovskih trgovina te velikih trgovačkih lanaca. U situaciji gdje nas čeka gospodarski neizvjesna godina, brojni poslodavci uvođenjem ove mogućnosti u svoje poslovanje ujedno otvaraju i nova radna mjesta.

Budite inovativni i radite na sebi

Koliko puta vam je na pamet pala dobra ideja, ali niste imali vremena pozabaviti se njenom realizacijom. Ili ste htjeli nešto napraviti u vrtu, ali ste ostavili i to za godišnji odmor. Ne očajavajte što ćete ovo proljeće provesti većinom u zatvorenom prostoru, već probajte situaciju maksimalno okrenuti u svoju korist. Sada je pravo vrijeme da poradite na vlastitim interesima za koje niste imali vremena tijekom godine. Internet je prepun korisnih informacija i edukacijskih platformi pa mudro iskoristite slobodno vrijeme za vlastiti napredak.

Ostanite smireni

Normalno je da osjećamo nelagodu zbog novonastale situacije i da nam nije svejedno kada krenemo u glavi postavljati „što ako“ pitanja na koje nitko nema odgovore. Ova situacija drastično mijenja naše životne navike. Nitko ne može sa sigurnošću reći što nas očekuje u budućnosti, ali uz pametno i odgovorno ponašanje koje nam pruža moderna tehnologija možemo u velikoj mjeri zadržati dosadašnji način života te se odgovorno brinuti za sebe i svoje bližnje.

Sadržaj omogućio PBZ

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije