Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička patrola

Plaža za pse? 
E, tako se promišlja turizam!

krk (1)
Foto: VL
1/3
25.07.2011.
u 12:00

Dok stotinu ćevabdžinica peče tisuću porcija istodobno, šetačima parfem ne pomaže.

Stvarno sam se htio zabaviti ovdje. Baš mi je to bila namjera. I nisam ja neki divljak da to ne mogu učiniti ako pored mene na zvukove techna ili housea ne skače bulumenta polugolih engleskih, pijanih divljakuša. Nisam više ni toliko mlad da bi me ovakve stvari radovale kao nekada. Uostalom, Krk kao otok i istoimeni grad za mene su oduvijek predstavljali mirni kutak Kvarnera koji je manje-više zasluženo dobio naziv zagrebačkog mora. Ovim mjestom “kaj” se, posebno ljeti, može čuti češće nego domaći jezik. Ništa spektakularno, a ipak i sasvim fino i normalno. Na kraju krajeva, valja poštovati ideju da je ovo mjesto jedno od povijesno najstarijih u Hrvatskoj. Da je zid koji ga okružuje treći po dužini u državi. Jednako i to da su stari Frankopani u Krku nekada bili doma te da ga Mlečanima nisu predali do posljednjeg daha. Katedrala i kašteli, opatija i crkve i kula. Sve ovo u Krk mami ljude željne finoće i ugode. Povijesti i zaboravljenih razloga za ponos.

Sjajno osoblje

I more je ovdje lijepo, a iza ugla je i ta lijepa plaža za one koji su na ljetovanje poveli i svoje kućne ljubimce. Ljudi, stvarno, ne šalim se... zbog ovoga ste zaslužili moje najdublje poštovanje. Onaj tko hoće uzeti moj novac morat će za to pitati i mog psa. Basta! Tako se promišlja turizam. Jednako mislim i za one koji su uređivali divni hotel Marina. Ovdje je stila više nego na mnogim modnim revijama. Mislilo se na svaki detalj. Sobe su najljepše koje sam do sada imao priliku vidjeti putujući Istrom i Kvarnerom. Odmjereno i ukusno, pljesak. Odmah uz rivu, dakle na sjajnoj poziciji, osoblje sjajno (pozdrav Tara, ti si moj favorit kada govorimo o tvojim krčkim kolegama), usluga također. No, Krk ima problem. A već sam vam rekao da ne tražim polugole divljake.

Ovdje ih nije bilo moguće naći ni prije, a kamoli sada kada je policija počela loviti zle turiste koji su pomislili da se za svoje pare u Hrvatskoj imaju pravo s plaže do hotela prošetati u kupaćim kostimima. Ovdje je Crkva vlasnica polovice svega. Dakle, lijepe turistkinje, ne mamite nas bezveze. Nije ljeto. Nije turizam. Nije recesija. Ovo je Krk. A na Krku će biti kako kaže gazda s Kaptola. Za doživljaj turizma u 21. stoljeću, molimo vas, prebacite se drugdje. Dakle, ovdje se bez “badića” nije moglo ni prije, a sada još i manje.

I šećem se tako između kluba Padrone uz obalu, od Kule do unutrašnjosti prekrasnog kluba unutar zidina u centru, od jedne do druge plaže, gledam sretne obitelji sa sretnom djecom, deset dana, 70 eura po danu za apartman, nema veze što kiši već peti dan jer nam godišnji ne smije propasti zbog tričarije kao što je sunce, koje smo očekivali jer je srpanj, dogodine idemo u Tunis, te završavam u noći....

Ah, noć. Stavio sam parfem. Ne pomaže. A i kako bi ako sto pekača ćevapa tisuću porcija ćevapa peče u isto vrijeme. Uspijevam pobjeći, više nemirisan, ali i dalje odlučan. U klubu Jungle, jedinom u gradu koji radi do jutra, održava se pjena-party. O, mili Bože, postoji li itko tko će zabraniti ovu glupost. Pa to nas je zabavljalo ukupno sat i pol prije 11 godina. Halo? Dosta!

Od jednog do drugog lokala i, evo ga, bingo. Sjedam za stol koji je pust, no onaj do nije. Četiri sredovječne žene iz sjeverne Hrvatske. Bez muževa. Oni rade. One čuvaju djecu. Pa navečer piju kao sportski novinari. Naslućujem da razgovaraju o seriji “Seks i grad”. Naslućujem da su se uživjele. Osjećam da im je dosadno. Same, bogate i bez ideje. Opa, Miki...

“Bloody orgasm”


– Dugo već ljetujete ovdje? – pitam jednu od njih.

– Oduvijek, imamo kuću u Krku. – A gdje se može van kasnije? – nastavljam.

– Nigdje, ovo je najdosadnije mjesto na svijetu! – I što sad? – snalazim se. – Ništa – spušta me na zemlju.

Pitala me ova draga dama kasnije hoću li s njom oplesti po koktelu Bloody orgasm. Pristao sam. Ljubav se te noći ipak nije dogodila. Kao ni seks. Objasnila mi je kasnije, kada je glava već stvarno pucala, da smo se sreli na Krku. Stvarno... što sam drugo ovdje i mogao očekivati.

Ključne riječi

Komentara 7

MI
mica1111
12:29 25.07.2011.

...ja ipak ne znam što je pjesnik želio reći...osim,da je pogriješio naziv kafića koji se ne zove Padrone već Casa Frankopane... ...isto se tako čudim da je bio oduševljen hotelom Marina,interijer i je svjetski ali pokušajte zatražiti svježe iscijeđen sokk ...nećete ga dobiti u tom hotelu sa 4 zvijezdice... ...što se tiče badića i golotinje po ulicama...nitko od nas ne voli da se gole guze šetaju između prehrambenih proizvoda po marketima... ...i da...očito ste tu večer naišli na pogrešnu gospođu...ali tako je to u životu...:))

LR
ljerka ribolina
14:35 25.07.2011.

čini mi se čini...da se ovaj tajni reporter debelo izruguje svemu...ne voli ni ljude ni pse a ni katoličku crkvu, ali očito ima vremena za zajeb******

DE
deus ex machina
12:23 25.07.2011.

Konačno.... jedan kvalitetan i aktualan tekst. Hajde da i to doživimo u VL. Daj Bože da nije i poslednji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije