Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'isperite' mozak

Ovo je ključ uspjeha za sve!

jastuk, spavanje
Foto: Shutterstock
10.02.2015.
u 18:44

Ako si san 'skratimo' i za samo sat vremena, kognitivne posljedice neispavanosti mogu uvelike utjecati na vaše postpuke sljedećeg dana

Ni sami nismo svjesni koliko nam kvalitetan san utječe na život, pa čak i financije. Ako si san "skratimo" i za samo sat vremena, kognitivne posljedice neispavanosti mogu uvelike utjecati na vaše postupke sljedećeg dana.

Prema istraživanju koje je provedeno na Sveučilištu u San Diegu dokazano je kako je dužina sna direktno povezana i s vašom zaradom. Istraživanjem je dokazano kako oni koji spavaju sat vremena dulje zarađuju i do 16 posto više novca.

Naime, tijekom spavanja mozak se "ispire" od svih metaboličkih "otpada" koji se tijekom dana skupljaju između moždanih stanica i neurona. Prostor između moždanih stanica povećava se tijekom spavanja, kaže A. Thomas Perkins, direktor Medicinskog programa za spavanje u Sjevernoj Karolini, te se ispire od "otrovnih" molekula koje su se nakupile tijekom dana.

Perkins kaže kako nedovoljno sna tijekom noći ne dopušta mozgu da obavi svoje noćno "ispiranje" i da zbog toga sljedećeg dana nismo u stanju donositi dovoljno dobre odluke, a koje se često tiču i naših financija.

Nedostatak sna za prosječnog čovjeka može se, primjerice, očitovati u nemogućnosti koncentriranja na važnom poslovnom sastanku zbog čega nije u stanju donijeti dobre poslovne odluke ili ući u konstruktivnu raspravu s kolegama.

>> Izdržite zimu bez bolesti uz dovoljno sna, vode i bez stresa

Ključne riječi

Komentara 5

BA
Bananaman
19:55 10.02.2015.

a ja od svih ovih bogatasa cujem pricu da spavaju samo po 2-3 sata zato toliko zaradjuju!!

CA
capto a parva
19:48 10.02.2015.

... kredit mi neda da se naspavam ...

IK
ikonoklast
19:32 10.02.2015.

ja tolko spavam da sanjam uspjeh ahahahhaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije