Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće

Ovi sočni faširanci sa salatom od krumpira iz Ficleka s tanjura nestaju u trenu!

Emica Elvedji/PIXSELL
28.04.2020.
u 07:00

Dok brojite sate i minute do ponovnog otvaranja vaše omiljene gostionice, vrijeme prikratite pripremom faširanaca prema ovom tradicionalnom receptu koji će oduševiti sve članove obitelji. Brzo i fino – baš kao što i treba biti!

Ljubitelji autohtone domaće kuhinje od provjerenih lokalnih namirnica preko noći postali su obožavatelji gostionice Ficlek i njihovih jela. Praktički nema onoga tko tamo nije pronašao omiljeni specijalitet za svoje nepce, a ovi faširanci sa salatom od krumpira sigurno će postati hit i u vašoj kuhinji.

Evo kako u 6 jednostavnih koraka možete pripremiti pravi poke bowle:

Faširanci sa salatom od krumpira

Sastojci:

400 g miješanog mesa

2 žemlje

1 glavica luka

1 jaje

začini po želji

krušne mrvice

ulje za pečenje

Za salatu od krumpira:

1 kg krumpira

1 glavica luka

sol, papar

ulje, ocat

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

Priprema:

Smjesu za faširance napravite tako da u posudu stavite meso, natrgane žemlje, nasitno narezan luk, jaje, začine. Miješajte dok smjesa ne postane kompaktna. Rukama oblikujte kuglice i malo ih spljoštite da nalikuju na pljeskavicu. U tavi zagrijte ulje. Svaki faširanac prije pečenja umočite u krušne mrvice. Pecite s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu. Poslužite uz salatu koju napravite tako da skuhate krumpir i narežete ga na ploške. Luk narežete na polumjesece, začinite po želji solju i paprom, uljem i octom. Ostavite da se salata ohladi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije