Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo i lako

Ove stvari biste u svom domi trebali čistiti svaki dan: Potrebno vam je samo nekoliko minuta!

Shutterstock
26.01.2023.
u 07:00

Postoje predmeti i površine u kući koje biste trebali čistiti svakodnevno

Gotovo nitko ne voli čistiti. Uostalom, to je sasvim i logično jer ribanje i pranje oduzimaju puno vremena koje bismo zasigurno mogli ljepše i zanimljivije provesti. No, ipak biste trebali svaki dan žrtvovati nekoliko minuta svog vremena za sljedećih šest stvari koje se mogu očistiti vrlo lako i brzo, piše Apartment Therapy

 Ne može jednostavnije: Pošpricajte odjeću s ovim i više nećete morati glačati!

1/6

Posuđe i kuhinjski sudoper

Nemojte pustiti da se suđe gomila, osobito ako su na njemu zalijepljeni ostaci hrane. Operite ga ručno ili barem stavite u perilicu posuđa. Zatim učinite još jedan korak i brzo prebrišite kuhinjski sudoper. Čišćenje ovog glavnog područja učinit će vašu cijelu kuhinju čišćom.

Kuhinjski pultovi

Prljavština se brže širi u kuhinji nego u ostalim prostorijama u stanu. Prilikom prženja nešto pršti iz tave, kada otvorite konzervu nešto pođe po zlu ili nož s namazom sleti na radnu površinu. Obrišite kuhinjske pultove barem jednom dnevno.

Kuhinjski pod

Ne morate detaljno čistiti svaki dan, no ako ste taj dan kuhali vrlo je vjerojatno da se nešto mrvica našlo i na podu. Dovoljno je pomesti kako biste spriječili pojavu mrava i ostalih štetočina,

Kupaonski umivaonik

Zalijepljene kuglice paste za zube nisu ono što želite da vas dočeka svako jutro. Radije izdvojite minutu vremena i prebrišite ga nakon pranja zubi.

Pospremite krevet

Ne radi se zapravo o čišćenju, ali ova jedna mala radnja učinit će dolazak s posla puno ljepšim i učiniti da se osjećate kao da je vaš dom čišći i uredniji. 

Tuš 

Najlakši način da se riješite plijesni je da pločice u tušu perete svaki dan. Treba ih i dobro obrisati kako bi bile suhe.

Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: "To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije