Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra ideja

Osvježavajući umak od kiselog mlijeka sa začinskim biljem spas je kad trebate nešto fino i zabavno na brzinu

Tatjana Miletić/MyTastyPot
21.07.2022.
u 07:25

Kad vam se u ovim vrućim ljetnim danima spontano okupi društvo ponudite im jednostavnu "grickalicu" – pripremite ukusan grčki pita kruh, grisine ili neko slično pecivo i uz njega ponudite ovaj osvježavajući umak. Bit će oduševljeni!

Umak se sjajno slaže s grčkim pita kruhom, tostom, grisinima ili bilo kojom drugom vrstom tijesta. Grčki pita kruh možete pripremiti tako  da ga prepečete u tosteru ili na tavici, zatim ga malo protrljajte češnjakom, maslinovim uljem i za'atar začinom (ukoliko ga imate, nije obavezno, ali je poželjno) i narežite na nekoliko dijelova, savjet je na gastroblogu MyTastyPot.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Osvježavajući umak od kiselog mlijeka s češnjakom i začinskim biljem 

Sastojci:

400 ml kiselog mlijeka, gustog

tzatziki mješavina začina

1 režanj sitno sjeckanog češnjaka

sol

papar

sušeni kopar (možete koristiti i svježi kopar ili mentu, vlasac...)

suho cvijeće za dekoraciju

Priprema

Kiselo mlijeko pomiješajte sa svim navedenim sastojcima. Začinite koprom ili svježim začinskim biljem po želji i ukrasite s nekoliko latica suhog cvijeća. Prije posluživanja spremite u hladnjak na 30 minuta.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije