Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo priznanje

Omiljene švedske mesne okruglice uopće nisu švedske

Mesne okruglice
Foto: Thinkstock
1/2
02.05.2018.
u 17:41

U mnogim zemljama mesne okruglice pripremaju se na varijaciju na temu originalnog turskog recepta za "Akcaabat" ( turske mesne okruglice).

Mnogima omiljene švedske mesne okruglice, zapravo uopće nisu "švedske".

Populalizirala ih je Ikea koja ih nudi u svojim restoranima, no istina je da su švedske mesne okruglice pripremane po izvorno turskom receptu.

Na službenom twitter profilu Švedske potvrđeno je ono što se godinama spekuliralo. Švedske mesne okruglice pripremaju se po receptu kralja Charlesa XIII. koji ga je donio kući iz Turske početkom 18. stoljeća. 

 

 

 

U mnogim zemljama mesne okruglice pripremaju se na varijaciju na temu originalnog turskog recepta za "Akcaabat" ( turske mesne okruglice). Plosnatijeg su oblika, a pripremaju se od teletine i janjetine, začinjene solju i lukom i obično se služe u gustom umaku.

Švedske okruglice naziva "Kottbullar" pripremaju se od govedine i svinjetine, ponekad i teletine, uz dodatke maslaca i vrhnja, a također se služe u gustom umaku. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ironman0105
Ironman0105
20:17 02.05.2018.

Normalno. Kao ato ni tjestenina nije talijanska nego turska, baklava nije albanska nego turska, a vodka nije ruska nego poljska.Richard Lavlje Srce je Francuz koji noje sudjelovao u krizarsmim pohodima noto je ikada stupio na britansko tlo, Chopin je Poljak,, i tako mu se time I izgovara itd

DU
Deleted user
18:50 02.05.2018.

A da znas od cega i kako su uradjene, nebi ih nikad jeo.

BL
bluesbob
18:32 02.05.2018.

Švedske okruglice ima jedino Helga..ili Ulla...ili Britta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije