Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno

Okus mora na stolu - Inćuni sa zelenom salatom

Inćuni
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
18.02.2014.
u 13:15

U ovom jelu možete uživati brzo jer vam za pripremu treba samo 25 minuta

Sastojci (Za 4 osobe):

12 inćuna, 2 žlice ulja, 1 češanj češnjaka, 1 žlica sjemena komorača, sol, papar, 1 dl bijelog vina, 2 glavice zelene salate endivije, maslinovo ulje, aceto balsamico

Priprema:

Očistite inćune, odstranite utorbu i dobro operite. U tavici zagrijte dvije žlice ulja i na njemu popržite nasjeckani češanj češnjaka, dodajte inćune i žlicu sjemena komorača, pa posolite, popaprite i prelijte bijelim vinom. Ostavite da se peče pet-šest minuta na jakoj vatri.

Pažljivo okrenite svaki inćun da se ravnomjerno poprži s obje strane. Izrežite obje glavice endivije (možete dodati i komorač), začinite maslinovim uljem, solju i acetom balsamicom, pa rasporedite na tanjure za služenje. Preko salate posložite pržene inćune, prelijte sokom od pečenja, posipajte mljevenim paprom i poslužite.

>>Moguća u svim varijacama, ali klasik je klasik. Ovo je recept za pitu sa sirom

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar insideout
insideout
18:03 18.02.2014.

aceto balsamico ----------------------------------- ahahaaaaaaa, kad kradete recepte barem nadjite da vam neko ovo prevete/ ili ovako govoru dudek I regica, ahahaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije