Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična jela

Novi okusi i kombinacije zdrave hrane

Novi okusi i kombinacije zdrave hrane
Foto: VL
15.06.2020.
u 14:30

Novu vege kuharicu pronađite na svim kioscima na dar uz Večernji list u srijedu 17. lipnja

U vrijeme izolacije puno više vremena provodili smo kod kuće. I dok je to nekima bilo možda frustrirajuće, drugi su u svemu pronašli i pozitivne stvari – druženje s obitelji i više vremena -za ono što inače ne stignemo obaviti. Bila je to i dobra prilika za eksperimentiranje u kuhinji i isprobavanje novih ukusnih recepata.

Tako su i članovi udruge Prijatelji životinja iskoristili vrijeme i pripremili kuharicu prepunu ukusnih i zdravih recepata za podizanje imuniteta, ali i raspoloženja. Donosimo vam upravo njihove recepte u našoj novoj vege kuharici koju pronađite na dar u srijedu 17. lipnja na svim kioscima uz Večernji list!

Ne propustite priliku naučiti nešto novo i zabaviti se spremajući ukusna jela bez mesa, mlijeka i jaja. Učinite nešto dobro za sebe i svoje bližnje, ali u konačnici i za životinje te cijeli planet. Autorice recepata su Ines Kolenko, Sanja Puškaš, Nikolina Čunko, Anita Petrović, Vedrana Zupanič i Ana Matorić.

Iako im veganska prehrana nije nova i nepoznata, otkrile su neke nove kombinacije i okuse. Tako Vedrana ističe kako se još jednom uvjerila da se sa samo nekoliko biljnih namirnica mogu napraviti odlična jela. Ines je više vremena posvetila pripremi tradicionalnih jela, ali bez mesa, mlijeka, jaja i meda. Kaže kako su jela zadržala svoj karakterističan okus i dobila novu, svježu dimenziju, upravo zato što su bila napravljena isključivo od biljnih namirnica.

Nikolina je pomagala starijim osobama, za njih je i kuhala, a njezini obroci oduševili su i one koji nisu vegani. Bilo ime je toliko fino da su tražili i recepte. Rad od kuće Aniti je donio više vremena za boravak u kuhinji. Pa je tako pekla kruh, razvlačila kore za burek, ali i eksperimentirala s namirnicama koje je imala kod kuće kako bi izbjegla nepotrebne izlaske. Sanja ističe kako je i ovu priliku iskoristila da drugima pokaže bogatstvo i nutritivnu vrijednost zdrave veganske prehrane.

Novu vegansku kuharicu prepunu novih i zanimljivih okusa pronađite na dar uz Večernji list u srijedu 17. lipnja

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije