Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danski dizajner

Nijedan muškarac ne bi trebao odlučivati što će žena odjenuti

Burke
Foto: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN/REUTERS/PIXSELL
1/3
10.08.2018.
u 09:16

Tijekom Copenhagen Fashion Weeka modeli danskog dizajnera Reze nosili su marame oko glave i tradicionalnu muslimansku odjeću predstavljajući novu liniju streetstyle brenda MUF10

Nakon što je u Danskoj donesen zakon koji zabranjuje muslimankama nošenje burki u javnosti, danski dizajner Reza Etamadi odlučio je "progovoriti" o politici u svojoj zemlji.

Tijekom Copenhagen Fashion Weeka modeli danskog dizajnera Reze nosili su marame oko glave i tradicionalnu muslimansku odjeću predstavljajući novu liniju streetstyle brenda MUF10.

"Moja je dužnost podržati slobodu govora i izbor žene da odabere što želi odjenuti. Nijedan muškarac ne bi trebao odlučivati što će neka žena odjenuti," izjavio je Reza objašnjavajući zašto se odlučio na ovaj potez. 

Ova modna revija održala se nekoliko dana nakon što je prihvaćen zakon kojim će se kažnjavati nošenje muslimanske odjeće, a za prvi prekršaj osoba će biti kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 100 funti (oko 830 kn), a može ići i do 1200 funti i zatvorske kazne u trajanju od šest mjeseci. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:33 10.08.2018.

neka se Reza vrati u jazbinu iz koje je izmigoljio pa neka njima proba prodavati te fore….

BE
berija
09:34 10.08.2018.

Reza Etamadi u svojoj zemlji bio bi u Iranu pa neka tamo propisuje što muškarci smiju ili ne smiju.

AA
AAAAAA
11:16 10.08.2018.

Reza Etamadi - je nekompetentna budala!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije