Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slatki božić

Nema blagdana bez čokoladne salamice - recept Biljane Miline najbolji je koji smo isprobali!

Saša Drobac
23.12.2021.
u 07:11

Poznata slastičarka s Korčule vjerna je tradiciji, a ova ukusna poslastica svake godine mora biti na blagdanskom stolu. Problem je samo u tome što uvijek prva nestane!

Kad mislimo da više ne možemo jesti, odjednom se probudi želja za sitnim kolačićima koji su obavezno na stolu kad se sva druga hrana skloni iz vidokruga. I sve ruke, osobito one najmanje, prvo kreću prema čokoladnoj salami - to je refleks koji usvajamo u naranijem djetinjstvu. Znamo da imate svoj pouzdani recept, ali ove godine isprobajte Biljanin - sigurni smo da ćete mu se opet vratiti!

Foto: Saša Drobac

Čokoladna salama

Sastojci:
150 g petit beurre keksa
120 g maslaca
200 g crne čokolade
30 g kakaa
80 g šećera
60 g lješnjaka
30 g pistacija
4-5 žlica mlijeka/kave
šećer u prahu

Foto: Saša Drobac

Priprema:
U lončiću na banjamariji otopite čokoladu i maslac. Kekse razmrvite prstima na komadiće. Lješnjake i pistacije tostirajte i prohladite. Izmiksajte čokoladu i maslac, dodajte kakao, šećer i mlijeko. Zatim dodajte kekse, lješnjake i pistacije i promiješajte da se sve spoji. Sve ostavite u hladnjaku da se počne stiskati, da biste mogli lakše oblikovati salamu. Na komadu celofanske folije oblikujte salamu, zarolajte foliju, zavijte rubove i stavite u hladnjak da se stisne par sati. Salamu uvaljajte u šećer u prahu. Ako je namjeravate pokloniti nekome, možete je staviti u mrežicu za kobasice ili konopčićem isplesti mrežu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije