Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA GROZNICA I nježniji spol željno iščekuje SP

Najvažnija ženska stvar na svijetu

moda-02-txt.jpg
import
06.04.2006.
u 18:38

Nogometna groznica zahvaća, što je Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj bliže, sve više ljudi, mahom muškaraca. No nisu ni pripadnice ljepšega spola cijepljene protiv najvažnije sporedne stvari na svijetu. Zgodni i, što je mnogim ženama mnogo bitnije, bogati nogometaši naganjaju loptu na nekom igralištu, koje uzbuđene mase raspojasanih i (uglavnom) pivom opskrbljenih muškaraca nazivaju svetim hramom. Stadionom. Grotlom.

Što ih toliko uzbuđuje, pitaju se dame. I logično zaključuju da sigurno nije teško fućkati 90 minuta i praviti se kako je super gledati gladijatore modernog doba u nesmiljenoj borbi. Ipak, one znaju da Beckham i Ronaldinho uživaju status bogova, da zarađuju gomile novca i da je razgovarati o njihovim, hm, majstorijama, trenutačno jako “in”. Znaju to žene i pripremaju se. Gutaju novinske priloge o SP-u, proučavaju statistike i kriomice gledaju u dječje albume sa sličicama nogometnih junaka, ne bi li se naoružale “impresivnim” znanjem, bar o našim reprezentativcima.

Načule su one i neka pravila pa će ponosno svom muškarcu na uho moći urlati “opsajd, opsajd” ili prijetećim glasom vrištati na suca “penal, majmune, to je čisti penal”. Nesvjesne da u muškim očima tonu još dublje jer “ne kaže se opsajd, već ofsajd draga, ofsajd” s visoka ponavlja razjaren mužjak, kojeg ženino ceketanje izluđuje više no loša igra momčadi za koju tako zdušno navija.

Ali ona ne shvaća u čem je njegov problem, pa ovo je SP shvatila ozbiljno, zna dama da je riječ o smotri koje se događa jednom u četiri godine. I zna ona da je ofsajd ili zaleđe, zna nabrojiti više nogometaša no njezin dragi, i zna sve pobjednike SP-a kroz povijest, i zna tko je najbolje plaćen nogometaš na svijetu, i zna tko je osvojio Ligu prvaka i zna koliko igrača istrčava na teren i zna da Real Madrid nije vrsta jela i zna...

I da, i njoj je nogomet najvažnija stvar na svijetu, samo ponekad radije umjesto pred televizorom vrijeme provede ispijajući kavu s prijateljicama pripremajući navijačku strategiju za SP. A već davno sirote male ženice naučile su da muškarci likuju kad o nečem (nogometu) znaju više od žena, pa bi bila prava šteta rasplinuti im i taj balončić od sapunice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije