Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČITAM I SKITAM

Na izlet ili put krenite s knjigom u ruci

Vodic engleski
25.03.2010.
u 08:46

Školska knjiga predstavlja nam nekoliko svojih izdanja namijenjenih onima koji vole putovanja, izlete u prirodu, ali i onima koji žele saznati nešto više o zagrebačkoj prošlosti.

MALI VODIČI - VELIKA POMOĆ

Spremni ste za godišnji odmor? Torbe su pune svega što je potrebno za dobar provod? Odjeća i obuća za sve situacije u kojima se možete zateći, gomila kozmetike,  fotoaparat... Još samo nedostaje mali vodič za putnike s popisom najvažnijih izraza i fraza. Vodič sadrži rječnik i kratak pregled gramatike jezika zemlje u koju putujete.  S izgovorom, dakako. Tako će svi nesporazumi u komunikaciji biti svedeni na minimum i omogućiti vam lakše snalaženje u različitim situacijama na ulici, u trgovinama, hotelu, pošti... 

 

PINKLEC NA RAME

Volite izlete u prirodu i s nestrpljenjem očekujete dolazak proljeća kako biste istrčali iz zatvorenih prostora? Onda je ova knjiga ono što vam treba.  Prof. dr. Željko Poljak, vrstan poznavatelj planina, u vodiču 50 najljepših planinarskih izleta u Hrvatskoj predlaže vam izlete na koje možete otići pješice i automobilom. Knjižica je puna opisa, podataka i praktičnih savjeta za iskusne planinare, ali i za one manje iskusne izletnike. Svi su izleti ocijenjeni i označeni na dva načina: prema težini i prema atraktivnosti... Još samo treba odabrati.

 

ŠETNJA ZAGREBOM KROZ ČETIRI GODIŠNJA DOBA

Jeste li znali da proljeće u Zagrebu najprije stiže u Botaničkom vrtu? Zašto Dan grada obilježavamo na spomendan Majke Božje Kamenitih vrata? Gdje su prije dva stoljeća Zagrepčani ljeti pronalazili osvježenje? Kako je Zagreb postao metropola i zašto je uspinjača imala više sreće nego Samoborček?
Odgovore na sva ta pitanja možete pronaći u knjizi Miroslava Šašića Iz zagrebačke prošlosti. Niz crtica i (ne)običnih priča vezanih uz godišnja doba otkrit će vam skrivene kutke i slatke tajne ovoga grada. Volite li Zagreb, sigurno ćete zavoljeti i ovu knjigu.

 

FLORA MEDVEDNICE

Flora Medvednice – vodič kroz bogat biljni svijet Zagrebačke gore Tonija Nikolića i Sanje Kovačić – namijenjena je svim ljubiteljima prirode, šetačima, rekreativcima i planinarima. Napisan perom stručnjaka botaničara, vodič sadržava jednostavne prikaze 250 najčešćih biljnih vrsta Medvednice i još toliko njima sličnih ili rjeđih vrsta. Odlične fotografije i podaci o znanstvenim i narodnim imenima, kratki opisi staništa i raznovrsne zanimljivosti razveselit će svakoga tko voli biljke i razumije potrebu očuvanja njihova okoliša. Knjiga je manjeg formata, mekog uveza i stane u svaki ruksak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije