Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rublje je problem

Muškarci su gotovo jednako čisti kao žene, ali...

donje rublje
Arhiva
05.10.2012.
u 12:56

Gotovo nevjerojatno, ali muškarci danas više vremena provode u kupanici nego žene – čak 35 minuta

 

Najnovije istraživanje tvrtke Cuticura Hand Wash pokazalo je da su muškarci s godinama naučili održavati higijenu i unatoč uvriježenom mišljenju da su žene čišće i urednije, oni prosječno peru ruke, presvlače posteljinu ili peru zube jednako često kao i žene.

Muškarci čak peru kosu češće od žena i tuširaju se gotovo jednako kao i one. No uvijek postoji ali...

Gaće i ručnici?

Ipak, muškarci se teže odvajaju od nošenog rublja pa su skloni gaće ili bokserice nositi više od jednog dana, a četiri od deset ispitanika priznalo je da to često čini.

Žene češće mijenjaju ručnike u kupaonici, dok su muškarci mnogo sretniji ako koriste jedan ručnik za ruke i lice, piše Daily Mail.

Muškarci će i češće dulje nositi odjeću, vjerujući da je savršeno razumno čarape nositi dva puta, a traperice barem pet.

– U posljednjih nekoliko godina postali smo puno više svjesni bakterija i važnosti čistoće u našim domaćinstvima, osobito tijekom sezona prehlada i gripa, i to se jasno vidi da su i muškarci postali jednako svjesni toga kao i žene. Naravno, uvijek će postojati razlika u mišljenju među spolovima, a stvari poput nošenja donjeg rublja više od jednom će uvijek biti stvari za raspravu. No ohrabrujuće je vidjeti da se ljudi izlažu manjem riziku, a čišćenjem ruku i živeći što čišće mogu – kaže glasnogovornik iz Cuticura Hand Wash. 

Utočište

I muškarcima je, baš kao i ženama, kupaonica postala svojevrsno utočište, pa je jedan od četiri muškaraca priznalo da u njoj provode čak 35 minuta dnevno, najčešće u potrazi za malo mira za obavljanje svih fizioloških i higijenskih potreba. No dok žene sjede u miru, muškarcima će vjerojatno trebati nešto da ih zaokupi, primjerice, mobitel ili iPad.

Komentara 3

OV
over
09:46 06.10.2012.

gotovo? nevjerojatno je (bez gotovo)

Avatar billybull
billybull
06:40 07.10.2012.

stara stvar...danas svatko zna da su neusporedivo najprljavije prostorije bilo koje javne ustanove (firme, hotela, restorana itd) zenski wc-i...i to bez konkurencije...

QW
qwas33333
13:47 07.10.2012.

ima žena koje prde na prvom spoju. to je dodanih minus 10 bodova na mojoj listi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije