Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njezino Visočanstvo

Mmm...I vi ih možete spremiti baš savršeno: Američka pita Cupcake

Američka pita cupcake
Foto: Shutterstock
12.06.2014.
u 15:00

Vrhnje ulijte u vrećicu u koju ste stavili nastavak za šlag, te pomoću njega povlačite linije u obliku mrežice.

Sastojci: 200 g brašna, 40 g pudinga od vanilije, 1/2 praška za pecivo, 1 jaje, 180 g šećera, prstohvat soli, prstohvat sode bikarbone, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca, 220 ml mlijeka, džem od višanja, 150 ml slatkog vrhnja, 1 žlica džema od marelice.

Priprema: Umutite maslac, šećer, vanilin šećer i jaje, pa dodajte mlijeko. U drugoj posudi pomiješajte brašno, puding, prstohvat soli, prašak za pecivo i prstohvat sode bikarbone. Napunite košarice za pečenje do 2/3 i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Ostavite desetak minuta da se ohladi, pa ih tek onda izvadite iz košarica. Ohlađene muffine premažite džemom od višanja. Slatko vrhnje lagano umutite i dodajte žlicu džema od marelice, a zatim sve zajedno izmiješajte da se izjednači.

Vrhnje ulijte u vrećicu u koju ste stavili nastavak za šlag, te pomoću njega povlačite linije u obliku mrežice.

>>Ovo su ćufte na malo drugačiji način. Isprobajte ih

>>Top 5 recepata za osvježavajuće smoothieje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije