Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatni dragulj smješten u prekrasnoj art deco palači

Mjesto s najboljim kolačima u užem središtu Zagreba

Amadria Park
Foto: Amadria Park
1/27
08.09.2021.
u 15:16

Vrhunska vinska lista, egzotični kokteli, božanstvene slastice, novi jesenski meni – i sve to u palači iz prošloga stoljeća! Vodimo Vas u novi hotel Capital

Ritual ispijanja kave na vrhu je top liste najdražih aktivnosti za brojne Hrvatice i Hrvate, a planovi s kim, gdje i kada pomno se dogovaraju satima unaprijed. Bilo da je riječ o jutarnjoj ili poslijepodnevnoj dozi kofeina, najvažnije je da tamni napitak ispijamo na najdražem mjestu u dobrom društvu. No, dok je društvo još i manje-više lako pronaći, najdraže mjesto, posebice kada je riječ o metropoli, može biti poprilično zahtjevan zadatak.

Kako ne bi previše razmišljali o mjestu kojeg ćete odabrati za druženje i najdraže rituale, mi smo vam odlučili otkriti jedan skriveni dragulj u samom središtu Zagreba koji ima baš sve. Riječ je o Amadria Park Hotelu Capital, u kojem možete uživati u svojoj jutarnjoj kavi i doručku, poslovnom ručku, u slasticama ili pak u večernjem druženju s prijateljima, bez obzira jeste li gost hotela. Spektakularna palača u kojoj se smjestio hotel  Capital, prepun je povijesti i raskoši, a svojom luksuznom ponudom nudi nezaboravna iskustva za svakoga tko ga posjeti, iako u sebi skriva i jednu malu tajnu.

Želite li iskusiti luksuznu ponudu Amadria Park Hotela, rezervirajte svoju sobu i započnite nevjerojatno iskustvo
Foto: Amadria Park

Otkrijte šaroliku ponudu hotela

Cijela priča započela je davne 1923. godine kada je izgrađena zgrada hrvatske podružnice Wiener Bankverein. Iako je dugo godina služila kao banka, ova jedinstvena građevina, koja je i izvana i iznutra povijesno bogata i raskošna prije nekoliko godina, dobila je novu ulogu. U bivšoj podružnici austrijske banke sada se nalazi Heritage Hotel Capital - luksuzni i prvi city hotel grupacije Amadria Park.

Tijekom njegove renovacije, zaštićeni su i restaurirani svi izvorni detalji zgrade, dok se najviše ističe  njegov drugi kat, tzv. belle étage, mjesto na kojem su bili smješteni uredi predsjednika uprave banke. Danas se ovdje nalaze luksuzni apartmani sa zanimljivim i jedinstvenim detaljima poput kamina, lustera i drugih rasvjetnih tijela s izvornim oblogama koje i danas plijene svojom ljepotom. Iz svih soba hotela pružaju se pogledi na predivne vizure Zagreba koje za svakoga gosta predstavljaju autentičan doživljaj grada.

Osim prekrasnih i luksuznih soba i apartmana, najzanimljiviji dio ovog hotela čini veliki trezor koji je nekoć bio najčuvaniji dio banke. Danas je pretvoren u ekskluzivni i luksuzni tajni prostor otvoren za posjetitelje, koji nudi uslugu visoke razine, dok istovremeno priča priču o svojoj prošlosti.

Nekadašnja podružnica austrijske banke dobila je novo ruho u obliku luksuznog hotela
Foto: Amadria Park

Riječ je o „Capital Private Club“ - prostoru savršenom za manje sastanke i poslovna okupljanja, privatne zabave i proslave u potpunoj privatnosti. Ovakav jedinstveni i elegantni prostor specifičan je upravo za Heritage Hotel Capital, a velika posebnost su i impresivna i originalna vrata trezora, koja nakon restauracije, umjesto novca, sakrivaju vrhunska vina, pjenušce, ginove i viskije. Ovo iskustvo može se iznajmiti zajedno s uslugom posluživanja ili kao „honesty bar“ – mjesto u kojem gosti mogu uživati u omiljenoj čaši pića te se osjećati kao u vlastitom dnevnom boravku u ugodnoj atmosferi bez ometanja.

„Capital Private Club“ - jedinstveno mjesto za manje sastanke i poslovna okupljanja, privatne zabave i proslave
Foto: Amadria Park

Bogati sadržaji hotela dostupni su za uživanje svim stanovnicima metropole, gostima hotela te svim onima koji posjećuju Zagreb. Osim što možete uživati u Capital Private Clubu, svoju jutarnju kavicu prije odlaska na posao ili poslijepodnevni koktel nakon radnog dana, možete popiti u zasigurno najljepšoj zagrebačkoj kavani. Riječ je o „Caffe Capital“ -  mjestu koje će oduševiti one koji uživaju u dnevnom ritualu ispijanja kave i pravom doživljaju bečke/zagrebačke kavane, a u popodnevnim i večernjim satima u urbanom štihu i omiljenim koktelima.

Ritual ispijanja kave iskusite u „Caffe Capitalu“
Foto: Amadria Park

Kako zgrada potječe 1923. godine, iz vremena prohibicije, koktelska karta ove kavane uvrštava pet najpoznatijih klasičnih koktela koji će vam biti posluženi u posebnim čašama izrađenim po uzoru na čaše iz 1920.-ih. Upravo ovi kokteli – Side car, Gimlet, Negroni, Old fashioned i Manhattan, savršeno predstavljaju vrijeme početaka barske scene. Luksuzno mjesto za pauzu ili večernji izlazak pravi je izbor s kojim nećete pogriješiti. Dovoljno je samo opustiti se u profinjenoj atmosferi i raskošnom ambijentu te se prepustiti svim njegovim čarima.

Oaza za okusne pupoljke

Osim u kavani, hotel se može pohvaliti iznimno prestižnom gastronomskom ponudom koja je najbolji izbor za kvalitetan doručak prije početka radnog dana, poslovni ručak ili sastanak. Neovisno o svrsi i vremenu dolaska, svatko je dobrodošao u „Restaurant Capital“ . Ovo raskošno mjesto svakodnevno svoje goste oduševljava neobičnim kombinacijama koje su ugodne za oko i za nepce. Najveći izazov njegovih chefova je istraživanje lokalne gastronomije Zagreba i Hrvatske s vrhunskim i tradicionalnim namirnicama i jelima te njihova priprema na inovativan i moderan način uz primjenu najnovijih svjetskih gastronomskih trendova.

Ono s čime se hotel iznimno ponosi je „Poslovni doručak“ koji je savršen izbor za početak radnog dana u samom srcu Zagreba. U ponudi se nalaze domaći suhomesnati proizvodi koji se nabavljaju od obiteljskih proizvođača s dugom tradicijom. Nudi se i eggs benedict, najbolji talijanski pršuti te nekoliko vrhunskih talijanskih mortadela čiji će vas okusi ostaviti bez daha.

Ako ste pak došli na lagani ručak ili brzi brunch, vaše nepce doživjet će pravi užitak.

Iz zanimljivog i kreativno osmišljenog menija možemo izdvojiti buratinu na karameliziranim breskvama ili juneći carpaccio punjen pestom od povrća, zeleni rižoto od graška s mariniranim žumancem, raviole s tartufima, poširani file lososa s pireom od celera te janjeći kotlet u ružmarinu s domaćom ribanom tjesteninom uz koji se odlično nadopunjuje vino kuće cabernet sauvignon Korlat. Dakako, sva jela u ponudi uvijek su popraćena vrhunskim kvalitetnim vinima koji se besprijekorno sljubljuju uz odabrana jela.

Prava oaza za vaše nepce i oči u „Restaurant Capitalu“
Foto: Amadria Park

Foto: Amadria Park

Osim navedenog, Heritage Hotel Capital najbolje je ocijenjeni zagrebački hotel po ostvarenim ocjenama na Internet portalima i za vas predstavlja najbolji izbor u srcu samog Zagreba. Prepustite se kulturi i povijesti grada Zagreba te uživajte u raskošnoj arhitekturi s početka 20. stoljeća u kombinaciji s profinjenošću suvremenog hotela.

Sadržaj nastao u suradnji s Amadria Parkom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije