Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordna prodaja

McDonald's ostao bez Big Maca

McDonald's
Foto: McDonald's
27.10.2014.
u 11:16

Tvrtka je odmah reagirala, no čak ni uz izvanrednu dostavu nije bilo moguće zadržati Big Mac u ponudi u svim restoranima.

Zagrebački restorani McDonald's zabilježili su proteklog vikenda rekordnu prodaju svog najpoznatijeg sendviča – Big Maca – što je dovelo do iscrpljivanja lokalnih zaliha sirovina nužnih za pripremu najprodavanijeg McDonald'sova proizvoda.

Tvrtka je odmah reagirala, no čak ni uz izvanrednu dostavu, nije bilo moguće zadržati Big Mac u ponudi u svim restoranima.

Naime, McDonald's Hrvatska organizirao je vikend promotivnu akciju u kojoj je njihov svjetski slavan sendvič bio dostupan po samo 10 kuna

„Željeli smo podsjetiti naše goste zašto je Big Mac jedan od naših najprodavanijih sendviča i nagraditi ih na neki način za vjernost. S druge strane, htjeli smo svima koji ga nisu kušali dati tu priliku", objasnili su iz tvrtke.

Big Mac nastao je davne 1967. godine, a otad je svojevrsni simbol McDonald'sa te ga danas smatramo klasikom. Naša filozofija je jednostavna – Ili ga volite, ili ga još niste probali“, naglasio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna Hrana d.o.o. nositelja franšize McDonald's za Hrvatsku.

Promotivna Big Mac vikend akcija održana je i na drugim europskim tržištima, no u Hrvatskoj je imala 30% bolji odaziv. U McDonald'sovim restoranima diljem Hrvatske u ova dva dana prodano je više od 120.000 Big Mac sendviča te je zabilježeno više od 140.000 gostiju.

Big Mac je veliki sendvič s dva kosana odreska u pecivu posutom sezamom, s topljenim sirom, kiselim krastavcima, sitno sjeckanim lukom i jedinstvenim Big Mac TM umakom.

Upravo je specijalni i zaštićeni Big Mac umak taj koji tom najslavnijem McDonald'sovom sendviču svih vremena daje poseban pečat, a iako su sastojci općepoznati, njegova formula strogo je čuvana tajna.

>>McDonald's otvorio vrata svojih tvornica. Pogledajte kako nastaju popularni hamburgeri!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije