Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znala je od rođenja

Liječnici je pustili iz bolnice tvrdeći da je sve u redu; ispostavilo se da joj kćer ima rijetku genetsku bolest

Facebook
09.03.2020.
u 23:00

Mama Vanessa je odmah nakon rođenja kćeri Emmy primjetila da nešto nije kako treba.

Rodila je tri puta, a svaka trudnoća je, kaže, bila teška. Ipak, dvoje djece rođeno je sasvim normalno, ali kod Emmy je nešto bilo čudno od samog početka. Naime, beba je stalno prste na rukama imala 'skvrčene' prema unutra. Obratila se liječnicima koji su rekli da nepotrebno traži mane i da previše paničari. 

U očaju ova majka je odlučila sama istražiti što je s Emmy, a otkrila je da 'skvrčeni' prstići mogu biti znak nekoliko vrsta sindroma. Ostala je u čudu kako to nije bio dovoljan alarm liječnicima da nešto nije uredu.

Foto: Facebook/RTL

Mirror.co.uk prenosi kako su joj rekli da je smiješna, a njezino dijete pustili iz bolnice uz objašnjenje da je sve uredu.

Emmy je imala šum na srcu, a kardiolog je bio prvi liječnik koji je rekao da ima rijetki sindrom. Točna dijagnoza bila je Williams sindrom - rijetka genetska bolest koja se očituje specifičnim izgledom lica, srčanim bolestima i poteškoćama u razvoju i učenju.

2013. dogodio se niz komplikacija na operaciji srca, a Emmy je doživjela srčani zastoj dva puta i završila na aparatima koji su ju tjedan dana održavali na životu.

Kako pravilno oprati ruke saznajte u videu:

Mama Vanessa kaže kako je njezina kćer sada uredu, ali ne zna što će budućnost donijeti. "Posebni dani s Emmy nisu oni u Disneylandu, to je samo maženje na kauču na kišni dan. Ona je zaista duhovita. Kada večeramo šuti prvo vrijeme, samo sluša, a onda kaže jednu rečenicu od koje svi prasnemo u smijeh."

Puno ljudi misli da ovaj sindrom znači da je njezina kćer cijelo vrijeme raspoložena, ali majka tvrdi da ona prolazi kroz niz emocija baš kao i svi drugi. Kada je saznala da će ekspresija lica Emmy biti drugačija, bilo joj je teško, ali kaže kako su njezine predivne oči i osmijeh dar, baš kao i njezina vesela osobnost.

Emmy ima poteškoće s motorikom, na primjer držanjem olovke i uspravnim sjedenjem u školi jer su joj mišići vrlo slabi.

Majka se nada da će njezina kći postići sve što želi u životu: "Voljela bih da vozi auto, ode na koledž i da se uda (ako to bude htjela)."

Foto: Facebook/RTL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije